Moduuleista rakennettu nuorisotila taipuu moneen

Expandia

Nuorisotila Unccan on monelle inkoolaiselle nuorelle kuin toinen koti. Sen vuoksi ei ollut yhdentekevää, millaisissa tiloissa muutaman vuoden odotteluaika ennen omien tilojen valmistumista vietetään. Vuosi Expandian moduuleista rakennetussa nuorisotilassa on osoittanut, että tilat toimivat paremmin kuin hyvin, taipuvat moneen eikä väliaikaisuudesta näy häivääkään.

Kyseessä on Inkoon kunnan nuorisotalo Unccan, joka toimii kohtaamispaikkana 12-18 -vuotiaille. Tiloissa työskentelee myös kunnan nuoriso-ohjaajia.

– Uudelleen sijoittuminen tuli ajankohtaiseksi, kun entisille tiloillemme tuli muuta käyttöä. Olemme muuttamassa niin sanottuihin “lopullisiin tiloihin” muutaman vuoden sisällä, mutta koimme tärkeäksi, että meillä olisi kunnon tilat myös niitä odotellessa, kertoo nuorisotyöntekijä Juha Repo.

Sopivia tiloja ei löytynyt omasta takaa, joten kunta päätyi kilpailuttamaan väliaikaistilojen toimittajat ja eteni sen myötä sopimukseen Expandian kanssa. Inkooseen tuotiin neljä K2000 -sarjan toimistomoduulia, joista koottiin yhteensä 116 neliömetriä puhdasta ja tervettä tilaa nuorison käyttöön. Rakennuksessa on suora sähkölämmitys ja se on varustettu tehokkaalla lämmöntalteenotolla sekä sisäilman viilennystoiminnolla.

– Rakennus pitää sisällään erilaisia tiloja niin tekemiselle kuin tekemättömyydellekin. Nuoret voivat tulla koulun jälkeen puuhailemaan, pelailemaan, hengailemaan, tekemään läksyjä tai vaikka vain rauhoittumaan. Suositut biljardi- ja pingisturnaukset, värikuulasodat ja halloween-ilta houkuttelevat nuoria Unccaniin myös naapurikunnista, Repo kertoo.

Uusien tilojen myötä nuorisotoimi pystyi myös laajentamaan aukioloaikojaan ja olemaan tavoitettavissa silloin, kun heidän palveluitaan eniten tarvitaan.

Nuoret ja henkilökunta tyytyväisiä

Nuorisotilojen käyttäjät sekä henkilökunta ovat Revon mukaan olleet ratkaisuun enemmän kuin tyytyväisiä. Eniten kiitosta ovat saaneet moduulirakennuksen muunneltavuus sekä laadukkuus.

– Saimme muokattua tilat tarpeisiimme sopiviksi ja toimintamme näköisiksi. Nuoret ovat olleet mukana niin suunnittelussa kuin toteutuksessakin ja lopputulosta on kehuttu viihtyisäksi ja kodikkaaksi eikä millään tavoin väliaikaisen tuntuiseksi. Tänne hakeudutaan ja täällä viihdytään. Tilat taipuvat mainiosti myös erilaisiin tapahtumiin, Repo lisää.

Moduulirakennuksen laadukkuus on Revon mukaan tullut esille siinä, ettei se rähjäänny näistä muutoksista, vaan kestää elämisen.

Janne Suntio

toimitusjohtaja
puh. +358 50 431 0200