Vuokraa meiltä

Haluatko tietää enemmän liikuteltavista tilaratkaisuistamme, tai ottaa yhteyttä muusta syystä? Täältä löydät yhteystietomme.

Tarpeesta muuttoon muutamassa viikossa

Tilapäisten tilojen tulee olla huolettomat ja vaivattomat. Helposti käyttöön otettavat tilapäiset tilat säästävät aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Turvallinen ja yksinkertainen vuorakokonaisuus, joka sisältää kaiken kiinteällä kuukausihinnalla, ilman ikäviä yllätyksiä. Myös huolto ja vakuutus kuuluvat pakettiin.

Prosessi alkaa veloituksettomasta tarvekartoituksesta, jossa kartoitetaan teille parhaiten soveltuvat tilaratkaisut, projektiaikataulut ja muut vaatimukset. Vuokra-aikana voimme reagoida muuttuneisiin tarpeisiin jotta teillä olisi mutkattomampaa. Meillä on kaikki hyvin, kun te viihdytte.

1. Aloitamme tarpeestanne. Kuinka monta moduulia ja mihin käyttötarkoitukseen?Mikä on arvioitu tarveaika? Erityistoiveita?

2. Tämän jälkeen annamme konkreettisen ehdotuksen ja kustannusarvion. Lisäykset ja tarkennukset tehdään sitten toiveidenne mukaan.

3. Kun tarjous on hyväksytty, laitetaan pyörät pyörimään ja päästään yksityiskohtaiseen projektin suunnitteluun.

4. Me pystytämme moduulit ja laitamme ne teille muuttovalmiiksi. Teille jää vain tilojen käyttäminen.

5. Tarvittaessa huolehdimme säännöllisestä ylläpidosta, huolloista ja vakuutuksista.

6. Kun tilatarpeenne päättyy, te vain muutatte pois. Me puramme rakennelman ja siirrämme moduulit pois.

Vuokraaminen kannattaa aina

Olipa kyseessä sitten koulu- tai yritysmaailma, voi tilan tarve iskeä aivan yllättäen ja varoittamatta. Tilastovaihtelu tai odottamaton kasvu voivat saada aikaan tilapäisen lyhyen ajan tilan tarpeen. Suuri rakennushanke saattaa vaikuttaa riskialttiille tai kannattamattomalle. Silloin tilapäisten tilojen vuokraaminen on järkiratkaisu.

Useimmissa tapauksissa tilapäinen tila tulee täydentämään olemassa olevaa rakennuskantaa ja kapasiteettia määräaikaisesti. Vain erittäin harvoin kokonainen koulu sijoitetaan tilapäisiin tiloihin. Vaikka rakennustapamme ja moduulien toimivuus voisikin ratkaista tilatarpeen pysyvästi, on luonnollisempaa hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa ainakin osittain.

Vuokraamisen eduksi on laskettava myös olemassa olevat vaihtoehdot, sillä uuden rakentaminen on harvoin kokonaistaloudellisesti järkevä ratkaisu. Vapaata tilaakin saattaa toki löytyä, mutta ei välttämättä juuri siellä missä sitä tarvitaan tai juuri silloin, kun sitä tarvitaan. Tilan soveltuvuudesta puhumattakaan. Koska moduulimme ovat sekä siirrettävissä, että käyttötarkoitukseen räätälöitävissä olevia, uskomme voivamme ratkaista teidän tarpeenne.

KUVIA & REFERENSSEJÄ

Nya Vikenskolan

Höganäs kommun
Den befintliga Vikenskolan behövde både renoveras och byggas ut för att få plats med fler elever. Man valde att bygga upp en stor tillfällig skola med hjälp av Expandias moduler.
Lue lisää

Vidingehem Bo

Växjö
Växjö kommun hade år 2007 brist på vårdplatser och Expandias boendemoduler passade perfekt. 34 st lägenheter i två våningar blev resultatet.
Lue lisää

Vestsiden Skole

Kongsberg
Vestsiden Ungdomsskole i Kongsberg var väldigt gammal och sliten och man beslöt att man på två år skulle riva den gamla skolan och bygga upp en ny på samma plats.
Lue lisää
storseglet dagismoduler

Fsk Storseglet

Hammarby sjöstad
Hammarby Sjöstad fick sommaren 2013 stor brist på förskoleplatser. SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, hyrde in 58 st Expandiamoduler för att möta behovet.
Lue lisää

Solgläntans fsk

Långaryd, Hylte kommun
Det råder brist på förskolelokaler i Hylte kommun och eftersom behoven varierar över tid så är moduler är en flexibel och bra lösning som kan variera år från år i storlek.

Lue lisää

Solbergaskolan

Hägersten
Den gamla skolan i Solberga hade blivit för liten och behövde dessutom renoveras. Snabbt och enkelt kunde Expandias skolmoduler ge plats för 8 skolsalar med tillhörande grupprum.
Lue lisää
modulförskola expandia

Smaragdgatans fsk

Västra Frölunda
I Västra Frölunda ligger Smaragdgatans förskola. En förskola som består av 8 avdelningar och mottagningskök, totalt 43 st. S2000-moduler i ett plan.
Lue lisää
expandia boendemoduler i vingåker

SÄFSTA HILL

Vingåker
I Vingåker finns 6 Expandialägenheter. Varje lägenhet är ljus och luftig på 57 kvm och har två rum med eget kök, toalett och entré.
Lue lisää
äldreboende i moduler

Rum i korridor, 37 kvm

Inspirationsbilder
Ett 37 kvm rum i korridor med eget pentry och handikappanpassat badrum. Perfekt som exempelvis vård- och omsorgsboende, demensboende eller integrationsboende.
Lue lisää

Rebbelberga skola

Ängelholms kommun
Det råder brist på skollokaler i Ängelholms kommun. Då behoven har varierat över tid har man valt att bygga paviljonger i etapper med Expandias tillfälliga skolmoduler.
Lue lisää

USEIMMITEN KYSYTYT KYSYMYKSET

 • Expandian tuotteet

  • Miksi kannattaa vuokrata eikä ostaa?
   Kantamalla vastuun vuokranantajan vastuun tiloistamme, voimme taata asiakkaidemme tyytyväisyyden. Vaikka tilapäisten tilojen pystyttäminen voi vaikuttaa yksinkertaiselle, sisältää toimenpide paljon erityisosaamista.
  • Kuinka moneen kerrokseen moduulit voidaan asentaa? 
   Meillä on erilaisia moduuliratkaisuja joita voidaan tavallisesti asentaa kahteen tai kolmeen kerrokseen. Keskustelkaa kanssamme teidän tilatarpeista, niin löydämme yhdessä teille kustannustehokkaimman ja parhaan ratkaisun.
  • Mihin käyttötarkoituksiin valmiit tilanne soveltuvat?
   Meillä on valmiita moduuleja kouluille, esi- ja varhaisopetukseen, toimistokäyttöön ja asumiseen soveltuviksi yksi- kaksi- ja kolmekerrosratkaisuiksi. Tämän vuoksi meidän on mahdollista pystyttää teille lyhyessäkin ajassa käyttövalmiit tilat. Mitää ei tarvitse rakentaa paikan päällä, vaan moduulit tulevat asennusvalmiina muutamassa viikossa.
  • Voimmeko suunnitella itse tilamme?
   Meillä on valmiita moduuleja kouluille, esi- ja varhaisopetukseen, toimistokäyttöön ja asumiseen soveltuviksi ratkaisuiksi. Tämä tarkoittaa, että meillä on monipuolisia standardiratkaisuja kussakin segmentissä joita voidaan yhdistellä toiveidenne mukaisesti. Lisäksi on mahdollista räätälöidä erikoisempia ratkaisuja perusmoduulista juuri niin kuin toivotte. Ottakaa rohkeasti yhteyttä mitä monimuotoisimmissa toiveissa ja suunnitelmissa.
  • Miltä liikuteltavat kohteenne näyttävät?
   Tutustu virtuaalisiin mallimoduuleihimme niin saat hyvän kokonaiskuvan miltä tilat näyttävät. Tai oleyhteydessä, niin sovitaan esittelykäynti valmiissa kohteessa.
  • Voiko WC-tilat siirtää toiseen paikkaan?
   Moduulimme ovat suurelta osin valmiiksi rakennettuja, mutta WC-tilojen siirtäminen on silti mahdollista, vaikkakin siitä syntyy lisäkuluja.
  • Minkälainen lattia moduuleissanne on?
   Expandian esiopetusmoduulissa on aina lattialämmitys vakiovarusteena, jotta lapset viihtyvät ja voivat leikkiä lattioilla vuoden jokaisena päivänä. Koululuokissa / oleskelutiloissa ja leikkihuoneissa / ryhmätyötiloissa on linoleumi pinta. Eteistiloissa ja vessoissa sekä tietyissä ryhmätyötiloissa käytämme kostean tilan matotusta.
  • Voiko julkisivun värin valita itse?
   Tottakai. Kaikki moduulimme ovat lähtökohtaisesti vaalean harmaita, mutta ne voidaan maalata minkä värisiksi ne sitten ikinä halutaankin. Me Expandiassa autamme mielellämme teitä värivalinnassanne. On kuitenkin muistettava, että vuokra-ajan päättyessä moduulit pitää palauttaa oletussävyihinsä, jotta ne voidaan nopeasti yhdistää muihin moduuleihin jossakin toisessa kohteessa.
 • Sähkö ja lämmitys

  • Voiko moduulirakennuksia lämmittää aurinkosähköllä?
   Voi. Moduulien katolle on asennettavissa aurinkokennot. Se onkin erittäin ilmastoystävällinen ja kustannustehokas lämmitysratkaisu. Lataa tästä aurinkokennoesitteemme, niin saat aiheesta lisää tietoa.
  • Kuinka lämmitys toimii?
   Lämmitystavan voit asiakkaana valita itse. Meillä on saatavilla useita erilaisia lämmitysratkaisuja ja voimme suositella niitä ehdoitta. Nykyään on mahdollista järjestää lämmitys ja energiatalous toimivaksi omavaraisella aurinkosähköllä. Tehokasta, kestävää ja vihreää.
  • Mitkä energia vaatimukset koskevat moduulirakentamista?
   Kaikki Expandia-moduulit ovat rakennettu täyttämään rakennusviranomaisten rakennusvaatimukset, myös energiavaatimukset.

   

 • Pohjatyöt ja tontti

  • Minkälaisen maaston moduulit tarvitsevat?
   Tasaisen, kovaksi tehdyn pinnan jossa kaadot ovat rakennuksesta pois päin. Lisäksi tarvitaan vesi-, viemäri-, sähkö ja tietoliikenneliitynnät. Huomioi myös rakennusliikenteen perille pääsy joko olemassa olevia teitä ja pihoja hyödyntäen tai tieliitynnät erikseen rakentaen.
  • Kuinka paljon tilaa paviljongit tarvitsevat?
   Varaa tilaa rakennusalan lisäksi vähintään 2,5 metriä koko rakennuksen ympärille. Expandia-moduulin mitat ovat 3,0 x 9,6 metriä.
  • Pystyttekö te järjestämään maanrakennustyöt?
   Kyllä. Meillä on hyvät yhteistyökumppaniverkostot, jotka kattavat myös maanrakentamisen ja pihatyöt.
  • Mitä minun tulee huomioida moduulien pystytyspaikan suhteen?
   Huomioithan, että moduulikuljetuksen ja nostokurkien on helppo päästä tontille. Kiinteistöltä tulee löytyä kiinteistötekniikka (sähkö ja viemäröinti) sekä tilaa kuorman purkuun. Kysy meiltä tarkemmin, niin sovitaan yhteinen rakennuspaikkakatselmus tarkempien yksityiskohtien huomioimiseksi.
 • Urakointi ja rakennuslupa

  • Voiko Expandia tarjota kokonaisurakan?
   Kyllä, me voimme auttaa sekä projektijohdon kuin tilasuunnittelun, moduulien pystyttämisen ja maanrakennustöiden kanssa. Voimme lisäksi auttaa mm. rakennuslupien hankinnassa, hälytysjärjestelmän ja tietoliikenneyhteyksien kytkennässä sekä kalusteiden ja leikkipaikkojen asennuksessa. Expandia Moduulit Oy on Tilaajavastuunjäsen ja Luotettava kumppani.
  • Vad behöver jag som kund veta om bygglov vid hyra av tillfälliga lokaler?
   För tillfälliga lokaler krävs bygglov men det räcker med ett så kallat tidsbegränsat bygglov. Det kan man ansöka om i 5+5 år. Kontakta oss så hjälper vi dig genom processen.
 • Innan byggstart Copy

  • Vad innebär ett BAS-U ansvar?
   BAS-P och BAS-U utses av Byggherren och de har ett stort ansvar för arbetsmiljön i sin helhet på byggarbetsplatsen. Bas-U ansvarar för utförandet av bygget. Den ska bevaka arbetsmiljön i samband med själva byggandet.
  • När krävs det en BAS-P?
   Bas-P betyder ByggArbetsSamordnare - Projektering och Planering. Varje gång en byggherre låter uppföra en byggnation ska det enligt arbetsmiljölagen utses en Bas-P. Kontakta oss om ni behöver hjälp med detta.
  • Vem har arbetsmiljöansvaret under byggtiden?
   BAS-U