Vuokraa meiltä tilapäinen rakennus

Haluatko tietää enemmän liikuteltavista tilaratkaisuistamme? Ota meihin yhteyttä. Täältä löydät yhteystietomme.

Tarpeesta muuttoon muutamassa viikossa

Tilapäisten tilojen tulee olla huolettomia ja vaivattomia. Helposti käyttöön otettavat tilapäiset tilat säästävät aikaa, vaivaa ja kustannuksia. Turvallinen ja yksinkertainen vuokrakokonaisuus, joka sisältää kaiken kiinteällä kuukausihinnalla. Myös huolto ja vakuutus kuuluvat pakettiin.  

Prosessi aloitetaan maksuttomasta tarvekartoituksesta, jossa selvitetään teille parhaiten soveltuvat tilaratkaisut, projektiaikataulut ja muut vaatimukset. Pystymme reagoimaan muuttuviin tarpeisiin myös vuokra-aikana. Meillä on kaikki hyvin, kun te viihdytte.

1. Aloitamme tarpeestanne. Kuinka monta moduulia ja mihin käyttötarkoitukseen?Mikä on arvioitu tarveaika? Erityistoiveita?

2. Tämän jälkeen annamme konkreettisen ehdotuksen ja kustannusarvion. Lisäykset ja tarkennukset tehdään sitten toiveidenne mukaan.

3. Kun tarjous on hyväksytty, laitetaan pyörät pyörimään ja päästään yksityiskohtaiseen projektin suunnitteluun.

4. Me pystytämme moduulit ja laitamme ne teille muuttovalmiiksi. Teille jää vain tilojen käyttäminen.

5. Tarvittaessa huolehdimme säännöllisestä ylläpidosta, huolloista ja vakuutuksista.

6. Kun tilatarpeenne päättyy, te vain muutatte pois. Me puramme rakennelman ja siirrämme moduulit pois.

Vuokraaminen kannattaa aina

Oli kyseessä koulu- tai yritysmaailma, tilan tarve voi iskeä täysin yllättäen ja varoittamatta. Tilastovaihtelu tai odottamaton kasvu voivat saada aikaan tilapäisen lyhyen ajan tilantarpeen. Suuri rakennushanke saattaa kuitenkin vaikuttaa riskialttiilta tai kannattamattomalta. Silloin tilapäisten tilojen vuokraaminen on järkiratkaisu. 

Usein tilapäinen rakennus täydentää olemassa olevia tiloja ja niiden kapasiteettia määräaikaisesti. Erittäin harvoin kokonainen koulu sijoitetaan tilapäisiin tiloihin. Vaikka rakennustapamme ja moduulien toimivuus voisi ratkaista tilatarpeen pysyvästi, on luonnollista hyödyntää olemassa olevaa rakennuskantaa ainakin osittain.

Vuokraaminen tarjoaa myös vaihtoehtoja. Uuden rakentaminen ei ole aina mahdollista, ja se on harvoin taloudellisesti kannattava ratkaisu. Vapaata tilaa saattaa löytyä, mutta ei välttämättä sieltä missä sitä tarvitaan, juuri silloin kun sitä tarvitaan. Moduulimme ovat sekä siirrettäviä että räätälöitävissä käyttötarkoitukseen, uskomme voivamme ratkaista teidän tarpeenne.  

KUVIA & REFERENSSEJÄ

Kirkonkylän paviljonkikoulu, Ranua

Ranua
Ranuan kirkonkylän koululle toteutettiin uudet 1200m² väistötilat Expandian moduuleilla.
Lue lisää

Lukkarin koulun väistötila, Kittilä

Kittilä
Kittilän Lukkarin koulun väistötiloissa on yhteensä kahdeksan luokkahuonetta. Luokkien koko on 55–56m², ja niiden välissä on pienryhmätiloja.
Lue lisää

Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi

Suomussalmi
Suomussalmen Ruukinkankaan koulussa on oppilaita esikouluikäisistä yläkoululaisiin, yhteensä noin 500. Suomussalmen moduulikokonaisuudessa on tilat 14 luokalle.
Lue lisää

Toimistorakennus, Rovaniemen kaupunki

Rovaniemi
Rovaniemen kaupungille rakennettiin 52 moduulielementin muodostama kaksikerroksinen toimistorakennus. Toimistorakennuksen kerrosala on 1472m² ja huonekorkeus 2700mm.
Lue lisää

Ylikylän päiväkoti, Rovaniemi

Rovaniemi
Ruijanpuiston kentällä Rovaniemellä sijaitsee elokuussa 2019 avattu Ylikylän päiväkoti. 26 Expandia S2000-moduulin päiväkoti muodostaa neljä päiväkotiryhmää, upealla leikkipihalla.
Lue lisää
Huskestativ og bjerketrær i forgrunn av en barnehage paviljong

Nordalan päiväkoti, Halmstad

Halmstad Kommun
Nordalan päiväkoti on rakennettu 36 S2000-moodulista vuonna 2017. Päiväkoti toimii kahdessa rakennuksessa, joissa on yhteensä viisi ryhmää. Päiväkodilla on upea leikkipiha, joka on korotettu, ettei lasten tarvitse kompastella rappusissa ja rampeissa.
Lue lisää
Midlertidig skolepaviljong fra entrésiden, med lekeapparater og grøntområder i skolegården

Vikenin uusi koulu

Höganäs
Vikenin koulu tarvitsi sekä remonttia että laajennus, jolloin päädyttiin rakentamaan tilapäinen koulu. Koulu rakennettiin 66 moduulista kahteen kerrokseen.
Lue lisää
Boligpaviljong med balkong og saltak

Vidingekoti

Växjö
Växjön kunnalla oli vuonna 2007 suuri pula vanhusten hoitopaikoista. Kunta päätti ratkaista ongelman tilapäisesti ja kustannustehokkaasti moduulirakennuksilla.
Lue lisää
Uteområdet til midlertidig ungdomsskole

Vestsidenin yläaste, Kongsberg, Norja

Kongsberg
Vestsidenin yläaste Norjan Kongsbergissä oli erittäin vanha ja rapistunut. Kunta päätti purkaa vanhan koulun ja rakentaa samalle paikalle uuden kahdessa vuodessa. Rakennusprojektin ajaksi pystytettiin 2270 m² väistötilat yhdistämällä S2000 -koulumoduuleja ja K2000 -toimistomoduuleja.
Lue lisää
Utelek forran midlertidig barnehage med høyblokk i bakgrunn

Storsegletin päiväkoti, Hammarby, Tukholma

Hammarby sjöstad
Storsegeletin päiväkodille tuli suositun asuinalueen myötä äkillinen tarve lisäpaikoille. Tukholman Koulukiinteistöt (SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB) vuokrasi 58 Expandia-moduulia Storsegletin päiväkotia varten.
Lue lisää

USEIMMITEN KYSYTYT KYSYMYKSET

 • Expandian tuotteet

  • Miksi kannattaa vuokrata eikä ostaa?
   Vuokraamalla saatte tilat käyttöön juuri siksi aikaa kuin niitä tarvitsette. Vuokranantaja kantaa vastuun tiloista ja huolehtii rakennuksien pystytyksen ja purkamisen. Vaikka tilapäisten tilojen pystyttäminen voi vaikuttaa yksinkertaiselta, se vaatii paljon erityisosaamista.
  • Kuinka moneen kerrokseen moduulit voidaan asentaa? 
   Meillä on erilaisia moduuliratkaisuja, joita voidaan tavallisesti asentaa kahteen tai kolmeen kerrokseen. Ota yhteyttä, niin löydämme yhdessä teille kustannustehokkaimman ja parhaan ratkaisun.
  • Mihin käyttötarkoituksiin valmiit tilanne soveltuvat?
   Meillä on valmiita moduuleja kouluille esi- ja varhaisopetukseen, toimistokäyttöön ja asumiseen soveltuviksi yksi- kaksi- ja kolmekerrosratkaisuiksi. Tämän vuoksi meidän on mahdollista pystyttää teille lyhyessäkin ajassa käyttövalmiit tilat. Mitään ei tarvitse rakentaa paikan päällä, vaan moduulit tulevat asennusvalmiina muutamassa viikossa.
  • Voimmeko suunnitella itse tilamme?
   Meillä on valmiita moduuleja kouluille, esi- ja varhaisopetukseen, toimistokäyttöön ja asumiseen soveltuviksi ratkaisuiksi. Tämä tarkoittaa, että meillä on monipuolisia standardiratkaisuja kussakin segmentissä, ja niitä voidaan yhdistellä toiveidenne mukaisesti. Lisäksi on mahdollista räätälöidä erikoisempia ratkaisuja perusmoduuleista asiakkaan tarpeiden mukaan. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan toiveista ja suunnitelmistanne.
  • Miltä liikuteltavat kohteenne näyttävät?
   Tutustu virtuaalisiin mallimoduuleihimme niin saat hyvän kokonaiskuvan, miltä tilat näyttävät. Tai ole yhteydessä, niin sovitaan esittelykäynti valmiissa kohteessa.
  • Voiko WC-tilat siirtää toiseen paikkaan?
   Moduulimme ovat suurelta osin valmiiksi rakennettuja, mutta WC-tilojen siirtäminen on silti mahdollista, siitä syntyy kuitenkin lisäkuluja.
  • Minkälainen lattia moduuleissanne on?
   Expandian esiopetusmoduulissa on lattialämmitys aina vakiovarusteena, jotta lapset viihtyvät ja voivat leikkiä lattialla vuoden ympäri. Koululuokissa, oleskelutiloissa ja leikkihuoneissa sekä ryhmätyötiloissa on linoleumipinta. Eteistiloissa ja vessoissa sekä tietyissä ryhmätyötiloissa käytämme kostean tilan mattoa.
  • Voiko julkisivun värin valita itse?
   Totta kai. Kaikki moduulimme ovat lähtökohtaisesti vaaleanharmaita, mutta ne voidaan maalata minkä värisiksi tahansa. Me Expandialla autamme mielellämme teitä värivalinnassanne. On kuitenkin muistettava, että vuokra-ajan päättyessä moduulit pitää palauttaa oletussävyihinsä, jotta ne voidaan nopeasti yhdistää muihin moduuleihin toisessa kohteessa.
 • Sähkö ja lämmitys

  • Voiko moduulirakennuksia lämmittää aurinkosähköllä? 
   Voi. Moduulien katolle on asennettavissa aurinkokennot. Se on erittäin ympäristöystävällinen ja kustannustehokas lämmitysratkaisu. Lataa tästä aurinkokennoesitteemme, niin saat aiheesta lisää tietoa.
  • Kuinka lämmitys toimii?
   Lämmitystavan voit valita itse. Meillä on saatavilla useita erilaisia lämmitysratkaisuja ja voimme suositella niistä kaikkia. Nykyään on mahdollista saada lämmitys ja energiatalous toimivaksi omavaraisella aurinkosähköllä. Tehokasta, kestävää ja vihreää.
  • Mitkä energia vaatimukset koskevat moduulirakentamista?
   Kaikki Expandia-moduulit ovat rakennettu täyttämään rakennusviranomaisten rakennusvaatimukset, myös energiavaatimukset.

   

 • Pohjatyöt ja tontti

  • Minkälaisen maaston moduulit tarvitsevat?
   Tasaisen, kovaksi tehdyn pinnan, jossa kaadot ovat rakennuksesta pois päin. Lisäksi tarvitaan vesi-, viemäri-, sähkö ja tietoliikenneliitynnät. Huomioi myös rakennusliikenteen perille pääsy, joko olemassa olevia teitä ja pihoja hyödyntäen tai tieliitynnät rakennetaan erikseen. 
  • Kuinka paljon tilaa paviljongit tarvitsevat?
   Varaa tilaa rakennusalan lisäksi vähintään 2,5 metriä koko rakennuksen ympärille. Expandia-moduulin mitat ovat 3,0 x 9,6 metriä.
  • Pystyttekö te järjestämään maanrakennustyöt?
   Kyllä. Meillä on hyvät yhteistyökumppaniverkostot, jotka kattavat myös maanrakentamisen ja pihatyöt.
  • Mitä minun tulee huomioida moduulien pystytyspaikan suhteen?
   Huomioithan, että moduulikuljetuksen ja nostokurkien on helppo päästä tontille. Kiinteistöltä tulee löytyä kiinteistötekniikka (sähkö ja viemäröinti) sekä tilaa kuorman purkuun. Kysy meiltä tarkemmin, niin sovitaan yhteinen rakennuspaikkakatselmus tarkempien yksityiskohtien huomioimiseksi.
 • Urakointi ja rakennuslupa

  • Voiko Expandia tarjota kokonaisurakan?
   Kyllä, me voimme auttaa sekä projektijohdon kuin tilasuunnittelun, moduulien pystyttämisen ja maanrakennustöiden kanssa. Voimme lisäksi auttaa mm. rakennuslupien hankinnassa, hälytysjärjestelmän ja tietoliikenneyhteyksien kytkennässä sekä kalusteiden ja leikkipaikkojen asennuksessa. Expandia Moduulit Oy on Tilaajavastuun jäsen ja Luotettava kumppani.
component.faq.listing.no.questions