Huippuhetkiä vuodelta 2023

Expandia

Vuosi 2023 oli Expandialle kasvun ja vahvistumisen aikaa. Kiitos siitä kuuluu upeille asiakkaillemme, mahtaville yhteistyökumppaneillemme sekä ensiluokkaisille expandialaisille! Tuleva vuosi vie meitä vauhdilla eteenpäin, mutta ennen sitä pysähdytään hetkeksi ja käydään läpi muutamia viime vuoden kohokohtia. 🌟

Expandia jatkaa kasvuaan!

Yrityksen kasvaessa tarvitaan tietenkin uusia osaajia. Expandia rekrytoikin kuluneen vuoden aikana riveihinsä yhteensä 13 uuttaa ammattilaista. Suomen tiimi vahvistui neljällä työntekijällä. Muut tähdistämme työskentelevät Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa

Emma Laitinen
Kaisa Koivisto
Jani Kuusirati
Raimo Tauriainen

Expandia Moduulit Oy moninkertaisti toimitustensa määrän

Rakennusteollisuus sakkaa pahasti niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, mutta samaan aikaan väliaikaisia tiloja vuokraava Expandia Moduulit Oy onnistui moninkertaistamaan toimitustensa määrän. Tilausmäärien kasvu heijastuu liikevaihtoon viiveellä vasta ensi vuonna, mutta nousua näyttää tapahtuvan myös silloin.

– Väliaikaisille tiloille on tarvetta suhdanteista riippumatta. Ne antavat asiakkaalle lisää aikaa valmistautua seuraavaan siirtoon ja ennen kaikkea, mahdollisuuden siirtää kalliita rakennushankkeita eteenpäin parempiin aikoihin, kertoo Expandia Moduulit Oy:n toimitusjohtaja Janne Suntio.

Myös Kauppalehti on huomioinut Expandia Moduulit Oy:n kasvun myöntämällä yrityksen käyttöön Kasvaja 2023 –sertifikaatin, joka viestii niin henkilöstölle, asiakkaille, yhteistyökumppaneille, potentiaalisille sijoittajille sekä muille sidosryhmille yrityksen liiketoiminnan volyymin vahvasta kehityksestä.

Kasvaja 2023 -sertifikaatin saaneen yrityksen liikevaihto on kolmen vuoden aikana kasvanut keskimäärin vuositasolla yli 10 prosenttiyksikköä päätoimialaluokkansa keskitasoa nopeammin.

Mielenkiintoisia projekteja 2023

 

Suomen Rajavartiolaitos – 71 moduulin toimitus jäisiin talviolosuhteisiin

Vuoden 2023 suurin hankkeemme Suomessa käsitti yhteensä 60 koulumoduulin ja 11 toimistomoduulin toimituksen Suomen Rajavartiolaitokselle. Sopimuskausi on pituudeltaan yhteensä 25 kuukautta.

Koulumoduulit räätälöitiin vastaamaan varusmiesten koulutustarpeita. Toimisto-osa koostuu EL-moduuleista, ja siinä sijaitsee myös varuskunnan sairastupa. Rakennus lämmitetään CTC ilma-vesilämpöpumpuilla varustetulla vesijäähdytteisellä patterijärjestelmällä.

Urakan haasteina olivat nopea toimitusaikataulu sekä hankkeen pohjoinen sijainti jäisissä talviolosuhteissa. Haasteista huolimatta hanke on pysynyt aikataulussa ja se valmistuu viikolla 1/2024.

Falsterbon Horse Show 2023

Yksi merkittävimmistä rakennusprojekteista Ruotsissa toteutettiin maan eteläkärjessä Falsterbossa vuosittain järjestettävän Falsterbo Horse Show -tapahtumajärjestäjien otettua käyttöön Expandian valmistaman kilpailutoimiston.

Rakennus pitää sisällään toimitilat yli 700 henkilölle sekä keskuksen lähes 5000 henkilön akkreditointia varten.

Idea sai alkunsa Expandian omistaja Malin Sköldin debytoidessa viime kesänä menestyksekkäästi ratsastushyppääjänä Falsterbon kansainvälisellä kilparadalla.

- Tilat on räätälöity juuri meidän tarpeitamme varten. Ja me, jotka työskentelemme hevosnäyttelyn parissa, saimme olla mukana suunnittelemassa pohjaratkaisua.  Sijoitimme tiettyihin osioihin lasiovia ja lasiseiniä, jotta tunnelma olisi mahdollisimman kevyt ja ilmava, kertoo tapahtuman johtaja Elisabeth von Schrowe, joka on työskennellyt tapahtuman parissa ympärivuotisesti jo 17 vuoden ajan.

Rosenhofin päiväkoti – Expandia pelasti pinteestä

Norjan Oslossa jännitettiin, valmistuisiko Rosenhofin uusi päiväkoti ajoissa. Mikäli se myöhästyisi, ei lapsilla olisi ollut paikkaa, minne mennä.

Expandia kiiruhti apuun ja toimitti  päiväkodin tarpeisiin kymmenen päiväkotimoduulia.

Paitsi kiire, kunnalla oli myös korkeat vaatimukset rakennuksen ulkonäöstä; sen tulisi  sopia saumattomasti ympäristöön. Expandia tekikin mittavia muutoksia moduulien ulkoasuun ja lopputulos miellytti kaikkia osapuolia.

(Rosenhoff förskola)

Fujifilm Diosynth Biotechnologies – toimitus muutamassa viikossa

Vauhtia pidettiin myös Tanskan puolella Expandian toimittaessa projektitoimiston Hillerødissä sijaitsevan japanilaisen Fujifilm Diosynth Biotechnologies –biotekniikkayrityksen käyttöön muutamassa viikossa.

Toimistokompleksin koko on 432 neliömetriä ja se tulee toimimaan yhteensä 73 000 neliömetrin kokoisen laajennusosan sydämenä.

– Halusimme modernin ja joustavan ratkaisun, joka sekä näyttää hyvältä, että vastaa kaikkia toimistotarpeitamme. Moduulitoimistomme on paljon parempi järjestely kuin vanhanaikaiset parakkirakennelmat, joita näkee usein rakennustyömailla, kertoo Fujifilm Diosynth Biotechnologiesin vanhempi rakennuspäällikkö Paul Newson.

(Fujifilm Diosynth Biotechnologies)

Elias Fires skola – moduuliratkaisu pelasti tästäkin pinteestä

Arki Elias Friesin koulussa Hyltebrukissa, Hallandissa sai ikävän käänteen, kun koulurakennus paloi kesäloman aikana. Syyslukukausi oli alkamassa jo neljän viikon kuluttua, ja 40 oppilasta oli ilman koulutiloja. Kiire väliaikaisille tiloille oli ilmeinen.

Expandia toimitti pikavauhdilla muutamassa viikossa koulun tarpeisiin soveltuvan moduuliratkaisun, ja oppilaat pääsivät aloittamaan koulun suunnitelmien mukaisesti. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

(Elias Fries skolan)

Yhteistyötä kierrätyksen edistämiseksi

Expandia tekee kovasti töitä sen eteen, että moduulien valmistuksessa ja kunnostuksessa jäljelle jäävät materiaalit saadaan hyötykäyttöön.

Expandia ei voi kuitenkaan tehdä sitä yksin, vaan se edellyttää yhteistyötä materiaalivalmistajien kanssa.

Esimerkkinä hyvästä ja toimivasta kumppanuudesta on yhteistyö kuitukipsilevyjä toimittavan James Hardie -yhtiön kanssa. Expandia lähettää moduulien rakentamisesta jäljelle jäävät levypalat takaisin tehtaalle, joka jauhaa ne raaka-aineeksi uudelleenkäyttöä varten.

– Hyödynnämme sataprosenttisesti kaiken Expandialta saamamme kipsijätteen   uusissa tuotteissamme, ja se tuntuu hyvältä, kertoo Peder Jältborn James Hardie -yhtiöstä.

Montage

Suunnittele siirrettävät toimistotilat

Voit suunnitella tilapäiset toimistotilat konfiguraattorimme avulla myös itse.

Kuinka monta toimisto- tai neuvotteluhuonetta tarvitsette? Suositteko avokonttoria vai rauhallista työskentelytilaa? Rakennetaanko yhteen vai useampaan kerrokseen?

Testaa nyt