Expandian moduulien käyttöikä on yli 30 vuotta

Expandia

Expandian moduulirakennuksilla voidaan ratkaista tilojen väliaikainen tarve - esimerkiksi koulu tai päiväkoti saa nopeasti lisää tilaa, tai toimistorakennus voidaan rakentaa lyhyelläkin varoitusajalla. Expandian siirtokelpoiset rakennukset ovat myös kestäviä, ja niiden käyttöikä on yli 30 vuotta. - Huoltamalla moduuleja jatkuvasti pienennämme niiden hiilijalanjälkeä ja teemme vuokra-ajasta mahdollisimman huolettoman vuokralaisillemme, kertoo Katarina Ralfsson, Ruotsin Expandian kiinteistöhallintapäällikkö.

Ruotsalainen perheyritys Expandia on vuokrannut moduuleja vuodesta 1989 lähtien, ja nykyään sillä on noin 22 000 moduulia, jotka on valmistettu Ruotsissa. Liiketoimintakonsepti noudattaa kiertotalousperiaatetta: Kun moduuli on ollut esimerkiksi esikoulun käytössä, se huolletaan ja mukautetaan seuraavaa käyttötarkoitusta varten.

Ilmastoystävälliset Expandia moduulit

Moduulia käytetään yleensä yli 30 vuotta.

- Se, että moduuleja käytetään uudelleen ja että niiden käyttöikä on niin pitkä, vaikuttaa osaltaan siihen, että niiden hiilijalanjälki on pieni. Keskimäärin moduulia käyttää kuusi eri asiakasta sen elinkaaren aikana.

Olemme myös hyvin huolellisia valitessamme materiaaleja moduulien valmistukseen ja kunnostukseen. Käytämme mahdollisuuksien mukaan materiaaleja, jotka on kierrätetty tai jotka voidaan kierrättää myöhemmin.

- Olemme myös vastuussa siitä, että asiakkaat saavat parhaan mahdollisen palvelun. Haluamme, että he ottavat meihin yhteyttä kysymyksillään ja kommenteillaan, jotta voimme välittömästi puuttua mahdollisiin vikoihin ja puutteisiin. Asiakaspalveluhenkilöstömme on erittäin asiantuntevaa ja tuntee tuotteemme. He voivat usein opastaa asiakkaan puhelimitse ratkaisuun, jos jokin ongelma ilmenee, kertoo hallintopäällikkö Katarina Ralfsson.

Tehtävämme on varmistaa, että vuokralaisillamme on mahdollisimman huoleton vuokra-aika. Huolehdimme moduuleista niin, että ne ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa. Niiden tulee aina tuntua uusilta ja raikkailta ja tietenkin olla käyttötarkoitukseen soveltuvia ja viihtyisiä.”

Katarina Ralfsson, Expandian kiinteistöhallintapäällikkö.

Huolto, vakuutus ja ylläpito sisältyvät moduulien vuokrahintaan

Useimmiten asiakkaat vuokraavat moduuleja tilojen väliaikaisen tarpeen ratkaisemiseksi. Kyse voi olla esikouluryhmistä tai koululuokista, jotka ovat kasvamassa, yrityksestä, joka kasvaa yllättävän nopeasti tai tarvitsee lyhytaikaisen projektin yhteydessä väliaikaisen toimistorakennuksen.

Vuokra-ajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Riippumatta siitä, kuka vuokraa tai kuinka kauan: Kun Expandia toimii vuokranantajana, vuokraan sisältyy huolto, vakuutukset ja jatkuva ylläpito.

- Teemme kaksi kertaa vuodessa huoltokäynnin, jolloin käymme läpi kattavan tarkistuslistan, yhden keväällä ja yhden syksyllä. Tarkastamme muun muassa katon ja julkisivut, varmistamme, että ikkunat ja ovet on helppo avata ja sulkea, että sähkölaitteet ja ilmanvaihto toimivat ja niin edelleen. Tutkimme maanpinnan ja kasvillisuuden moduulien vieressä, jotta kosteusvaurioiden riski on poissuljettu", Katarina sanoo ja jatkaa:

- Muita toimenpiteitä ovat ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaihtaminen ja yksiköiden puhdistaminen. Joissakin laitoksissa on hissejä, jotka huolletaan kahdesti vuodessa ja tarkastetaan suunnitelman mukaan. Mitä ikinä meidän on huollettava, sovimme asiakkaalle sopivan huoltoajan ja kerromme, mitä teemme ja tarvitseeko heidän valmistella jotain.

Detaljbilde frisørsalong

Expandia huolehtii kaikesta rakennusluvasta asennukseen

Palvelun optimoimiseksi Expandia ottaa yhteyttä jo varhaisessa vaiheessa:

- Asiakaspalvelumme ottaa yhteyttä vuokralaisiin muutama viikko muuton jälkeen ja lähettää heille kyselylomakkeen, jolla kerätään kysymyksiä, ideoita ja palautetta. Suhde asiakkaaseen on meille avainasemassa.

Katarina Ralfsson korostaa, että asiakkaana tarvitset vain tontin - Expandia voi hoitaa loput:

- Voimme järjestää kaiken aina suunnittelusta ja asennukseen.

Expandialla on alan lyhimmät toimitusajat

  • Perheyritys Expandia perustettiin vuonna 1989, sen pääkonttori sijaitsee Västeråsissa, Ruotsissa ja se on yksi markkinoiden johtavista moduulitoimittajista yli 22 000 moduulilla.
  • Expandia Moduulit Oy toiminut Suomessa vuodesta 2019.
  • Expandialla on alan lyhimmät toimitusajat. Moduulit voidaan toimittaa avaimet käteen vain muutamassa viikossa.
  • Expandia järjestää kaiken piirustuksista, rakennusluvista ja pohjatöistä LVIS-töihin ja asennukseen. Huolto, vakuutukset ja jatkuva ylläpito sisältyvät kiinteään kuukausittaiseen vuokraan. Pidennettyjen sopimusten irtisanomisaika on vain kuusi kuukautta.
  • Kaikki moduulit valmistetaan Ruotsissa, ja ne on sertifioitu ISO-, SINTEF- ja Miljöbyggnad Silver -sertifikaatin mukaisesti.