Expandia

Expandia on Pohjoismaiden suurin väliaikaisten tilaratkaisujen toimittaja. Tarjoamme uuden opetussuunnitelman mukaisia oppimisympäristöjä kouluille esi- ja varhaisopetukseen, toimivia toimistotiloja sekä viihtyisät asumisen ratkaisut tarpeidenne mukaisesti. Toimitamme tarvittavat piirustukset ja lupa-asiakirjat ja toteutamme tarvittavat maanrakennustyöt ja liitännät.  Voimme tarjota myös tilojen ylläpidon ja huollon – kaikki ratkaisumme ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä.

Liikeidea ja toiminta-ajatus

Liikeideamme

Haluamme tarjota asiakkaillemme käytännöllisiä ja toimivia tiloja tilapäiseen tarpeeseen, niin koulu-, esiopetus-, toimisto- kuin asumistiloja.  

Toiminta-ajatuksemme

Expandia on erikoistunut tuottamaan kestävän kehityksen mukaisia ja uudelleen käytettäviä ratkaisuja tilapäiseen tilantarpeeseen.  

fasade S3000 tatt i vinkel

Tarina

Expandia perustettiin vuonna 1987. Aloitimme pienenä yrityksenä, mutta olemme kasvaneet pitkäjänteisellä työllä Pohjoismaiden suurimmaksi liikuteltavien tilojen vuokranantajaksi.

• 1987 Moduulien valmistus Malmössä alkaa

• 1989 Expandia Moduluthyrning AB perustetaan

• 1993 Yritys muuttaa Helsingborgiin. Palkattuja työntekijöitä on kolme.

• 2002 Pohjois-Ruotsin aluekonttori avataan Västeråsiin.

• 2004 Stidsvigtä, Klippanin kunnasta ostetaan kiinteistö, (PK)

• 2007 Länsi-Ruotsin aluekonttori avataan Kungsbackaan.

• 2008 Pääkonttori muuttaa Västeråsiin. Expandia on kasvanut 17 työntekijän yritykseksi ja liikevaihto on noin 26,5 M€ .

• 2010 Norjan Drammeniin perustetaan tytäryhtiö Expandia Moduler A/S.

• 2012 Yrityksen nimi vaihdetaan Expandia Moduler AB:ksi. Moduulikalusto lähentelee 10 000 yksikköä. Työntekijöitä on jo 28 ja liikevaihto on noin 45,0 M€.

• 2014 Seuraava askel Pohjolassa – tytäryhtiö Tanskaan avataan. Vuokrakalusto on kasvanut edelleen ja moduuleita on jo 11 000, mikä vastaa n. 310 000 m² vuokra-alaa. Liikevaihto yli 51,0 M€.

• 2015 Menestystarina jatkuu. Expandian kalustossa on yli 12 000 moduulia (n. 345 000 m²). Konserni työllistää jo 45 työntekijää ja liikevaihto on n. 65,0 M€.

• 2016 Kysyntä markkinoilla kasvaa. Uusi tuote, S3000, ,hitetään. Expandian kalustossa on jo lähes 14 500 yksikköä, yrityksen liikevaihto on lähes 85,0 M€ ja työntekijöitä on 49.

• 2017 Konserni tekee suurimman investointinsa tähän asti hankkimalla lähes 3 000 moduulia vuoden aikana. Kaikkien aikojen vuokra-alaennätys rikotaan ja liikevaihto on lähes miljardi Ruotsin kruunua (104,8 M€). Konsernin omistuksessa ja hallinnassa on lähes 17 000 moduulia eli n. 490 000 m². Työntekijöitä on 58, kolmessa maassa.

• 2018 Expandia levittäytyy myös Suomeen avaamalla toimiston Helsinkiin ja palkkaamalla sinne kolme työntekijää. Myös ensimmäinen kauppa Suomessa toteutuu. Konsernin liikevaihto on jo yli 1 mrdkr ja sillä on n. 18 500 ruotsalaisvalmisteista moduulia (liki 550 000 m²). Työntekijöitä on nyt jo 62. Moduulit saavat ympäristöluokituksen.

Expandia modul transporteres på semitrailer i naturskjønne omgivelser

SERTIFIOINTI

expandialogo

Meille laatu- ja ympäristökriteerit ovat tärkeitä. Siksi teemme koko ajan töitä ollaksemme parempia.

Saadaksemme riippumatonta tietoa toiminnastamme teemme jatkuvaa työtä erilaisten sertifiointien parissa. Sertifikaatit ovat meille tunnustuksia hyvästä työstä ja osoittavat myös asiakkaillemme, että toimintamme on luotettavaa ja turvallista.  

Kaikki moduulimme valmistetaan Ruotsissa. Uskomme, että lähituotannon tuoma toimitusvarmuus sekä työn ja materiaalien laadukkuus ovat elinehtoja onnistuneelle liiketoiminnalle.

Olemme saaneet tunnustuksena tekemästämme ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja tuotekehitystyöstä ruotsalaisen Ympäristörakennus-luokituksen (Miljöbyggnad). Luokituksen myöntää Sweden Green Building Council. Luokituksen saadakseen rakennuksen on oltava turvallinen, kestävä ja terveellinen.

Ruotsissa yli tuhannella rakennuksella asuintaloista opetus- ja työtiloihin on Ympäristörakennus-sertifiointi. Pääkonttorimme Västeråsissa on Ympäristörakennus-sertifioitu, koska haluamme todistaa työmme laadun toimitilamoduuleissa. Tilat täyttävät kiinteälle rakentamiselle asetetut laatustandardit energiatehokkuuden, sisätilojen turvallisuuden ja materiaalien kestävyyden osalta.

Sertifiointi käsittää 15 tiukkaa mittaria ääni- ja kosteuseristyksestä, ilmastointiin, energiatehokkuuteen ja lämmön tasaukseen.

ISO 9001 laatujohtamisessa – takaa, että Expandia kehittää tehokkaita rutiineja ja prosesseja työyhteisössään.

ISO 14001 ympäristöjohtamisessa – takaa, että Expandia pyrkii systemaattisesti vähentämään ympäristöön kohdistamaansa rasitusta.

Meidät on ISO-sertifioinut kokenut ja osaava rakentamisen laatutalo Intertek.

Joulukuusta 2016 alkaen moduulimme ovat olleet SINTEF-sertifioituja. SINTEF on norjalainen tuoteturvallisuussertifikaatti, jossa on asetettu korkeat vaatimukset rakentamisen laadulle, paloturvallisuudelle, sisäilmalle, energiatehokkuudelle ja äänieristykselle.

SINTEF-sertifikaatti edellyttää, että kaikkien käytettävien materiaalien ja raaka-aineiden kohdalla voidaan todistaa niiden turvallisuus sekä ihmisille että ympäristölle. SINTEF tarkistaa myös, että kaikki piirustukset täsmäävät yksityiskohtaisesti rakennustavan ja käytettyjen materiaalien osalta. Lisäksi SINTEF tekee säännöllisiä vierailuja moduulirakentajallemme valvoakseen, että ohjeita ja piirustuksia noudatetaan ja rakennuksissa käytetään vain ennalta hyväksyttyjä materiaaleja.

Olemme päättäneet, että kaikki moduulimme valmistetaan Ruotsissa. Näin voimme taata kattavasti niiden tuotannon turvallisuuden ja valvoa, että moduulien laatu vastaa sille asetettuja korkeita vaatimuksia. Materiaalien ja moduulien lyhyet toimitusmatkat muihin Pohjoismaihin takaavat myös ympäristöystävällisemmän valmistus- ja toimitusprosessin.

expandias certifieringar

YHTEISKUNTAVASTUU

Yrityksemme on sitoutunut kantamaan yhteiskuntavastuumme.

Meille on tärkeää, miten kanssamme tekemisissä olevat yritykset ja ihmiset voivat. Meille on myös erityisen tärkeää, miten me kannamme huolta huomisesta – lapsista ja nuorista. Siksi olemme mukana tukemassa urheiluseuroja, nuoriso-ohjelmia ja muita sosiaalisia vaikutuskeinoja. 

Expandia tukee näitä organisaatioita ja useita urheiluseuroja ympäri Ruotsia: 

To smilende barn lener seg inntil modulbygg