Expandia

Expandia on Pohjoismaiden suurin väliaikaisten tilaratkaisujen toimittaja. Me tarjoamme uuden opetussuunnitelman mukaisia oppimisympäristöjä kouluille sekä esi- ja varhaisopetukseen, toimivia toimistotiloja ja viihtyisät asumisen ratkaisut tarpeidenne mukaisesti. Pystymme toimittamaan tarvittavat piirrustukset ja lupa-asiakirjat sekä toteutamme tarvittavat maanrakennustyöt ja liitännät. Halutessanne voimme tarjota myös tilojen ylläpidon ja huollon – kunhan te olette tyytyväisiä.

Liikeidea ja toiminta-ajatus

Liikeideamme

Tarjota asiakkaillemme käytännöllisiä ja toimivia koulu-, esiopetus- ja toimistotiloja sekä sopivia tiloja asumiseen tilapäiseen tarpeeseen.

Toiminta-ajatuksemme

Expandia on erikoistunut tuottamaan yhteiskunnalle uudelleen käytettäviä kestävän kehityksen ratkaisuja tilapäiseen tilatarpeeseen. Siksi olemme myös haluttu toimittaja ja työnantaja.

fasade S3000 tatt i vinkel

Tarina

Expandia perustettiin 1987. Aloitimme pienesti, mutta olemme vuosien saatossa kasvaneet Pohjoismaiden suurimmaksi liikuteltavien tilojen vuokranantajaksi.

• 1987 Valmistus Malmössä alkaa

• 1989 Expandia Moduluthyrning AB perustetaan

• 1993 Yritys muuttaa Helsingborgiin. Palkattuja työntekijöitä on kolme.

• 2002 Pohjois-Ruotsin aluekonttori avataan Västeråsiin.

• 2004 Stidsvigtä, Klippanin kunnasta ostetaan kiinteistö, (PK)

• 2007 Länsi-Ruotsin aluekonttori avataan Kungsbackaan.

• 2008 Pääkonttori muuttaa Västeråsiin. Expandia on kasvanut 17 työntekijän yritykseksi ja liikevaihto on noin 26,5 m€ (250 mkr)

• 2010 Norjan Drammeniin perustetaan tytäryhtiö Expandia Moduler A/S

• 2012 Yrityksen nimi vaihdetaan Expandia Moduler AB:ksi. Moduulilaivue lähentelee 10 000 yksikköä. Meitä on jo 28 ja liikevaihto on noin 45,0 m€ (400 mkr)

• 2014 Seuraava askel Pohjolassa – tytäryhtiö Tanskaan avataan. Vuokralaivue on kasvanut edelleen ja on jo 11 000 moduulia, mikä vastaa n. 310 000 m² vuokra-alaa. Liikevaihto yli 51,0 m€ (0,5 mrdkr).

• 2015 Menestystarina jatkuu. Expandian laivasto on yli 12 000 moduulia (n. 345 000 m²). Konserni työllistää jo 45 työntekijää ja liikevaihto on n. 65,0 m€ (600 mkr).

• 2016 Kysyntä markkinoilla kasvaa. Uusi tuote, S3000 kehitetään. Expandian laivasto on jo lähes 14 500 yksikköä, liikevaihto liki 85,0 m€ (800 mkr) ja työntekijöitä on 49.

• 2017 Konserni tekee suurimman investointinsa tähän asti hankkimalla lähes 3 000 moduulia vuoden aikana. Kaikkien aikojen vuokra-ala ennätys rikotaan ja liikevaihto on lähes miljardi Ruotsin kruunua (104,8 m€). Konsernin omistuksessa ja hallinnassa on lähes 17 000 moduulia eli n. 490 000 m². 58 työntekijää kolmessa maassa.

• 2018 Expandia levittäytyy myös Suomeen avaamalla toimiston Helsinkiin ja palkkaa sinne kolme työntekijää. Myös ensimmäinen kauppa Suomessa toteutuu. Konsernin liikevaihto on jo yli 1 mrdkr ja sillä on n. 18 500 ruotsalaisvalmisteista moduulia (liki 550 000 m²). Työntekijöitä on nyt jo 62. Moduuleille ympäristöluokitus.

Expandia modul transporteres på semitrailer i naturskjønne omgivelser

SERTIFIOINTI

expandialogo

Meille laatu- ja ympäristökriteerit ovat tärkeitä. Siksi teemme koko ajan töitä parantaaksemme näissä asioissa.

Saadaksemme riippumatonta tarkastelua toiminnastamme, teemme jatkuvaa työtä erilaisten sertifiointien parissa. Me näemme ne tunnustuksena hyvästä työstä ja siten voimme myös todistaa asiakkaillemme, että meidän ratkaisumme tilapäiseen tilatarpeeseen ovat turvallisia vuokrata.

Tiesitkö, että kaikki moduulimme ovat Ruotsissa valmistettuja? Me uskomme, että toimitusvarmuus sekä työn ja materiaalien korkea laatu maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä.

Olemme saaneet tunnustuksena tekemästämme ympäristöystävällisestä rakentamisesta ja tuotekehitystyöstä ruotsalaisen Ympäristörakennus-luokituksen (Miljöbyggnad). Luokituksen myöntää Sweden Green Building Council. Luokituksen saadakseen rakennuksen on oltava turvallinen, kestävä ja terveellinen.

Yli tuhannella rakennuksella Ruotsissa on Ympäristörakennus-sertifiointi, aina asuintaloista opetus- ja työtiloihin. Me olemme sertifoineet meidän pääkonttorimme Västeråsissa, todistaaksemme työmme laadun toimitilamoduuleissa. Tilat täyttävät kiinteälle rakentamiselle asetetut laatustandardit niin energiatehokkuuden, sisätilojen turvallisuuden ja materiaalien kestävyyden osalta.

Sertifiointi käsittää 15 tiukkaa mittaria aina ääni- ja kosteuseristyksestä, ilmastointiin, energiatehokkuuteen ja lämmön tasaukseen.

ISO 9001 laatujohtamisessa – takaa, että Expandia kehittää tehokkaita rutiineja ja prosesseja työyhteisössään.

ISO 14001 ympäristöjohtamisessa – takaa, että Expandia systemaattisesti pyrkii vähentämään ympäristöön kohdistamaansa rasitusta.

Meidät on ISO-sertifioinut kokenut ja osaava rakentamisen laatutalo Intertek.

Joulukuusta 2016 alkaen, on meidän moduulimme olleet SINTEF-sertifioituja. SINTEF on norjalainen tuoteturvallisuussertifikaatti, jossa on asetettu korkeat vaatimukset rakentamisen laadulle, paloturvallisuudelle, sisäilmalle, energiatehokkuudelle ja äänieristykselle.

Saadakseen SINTEF-luokituksen, tulee kaikkien käytettävien materiaalien ja raaka-aineiden osalta todistaa niiden turvallisuus sekä ihmisille että ympäristölle. SINTEF tarkistaa myös, että kaikki piirrustukset täsmäävät yksityiskohtaisesti rakennustavan ja käytettyjen materiaalien osalta. Lisäksi SINTEF tekee säännöllisiä vierailuja meidän moduulirakentajallemme valvoakseen, että ohjeita ja piirrustuksia noudatetaan, ja että rakennuksissa käytetään vain ennalta hyväksyttyjä materiaaleja.

Olemme päättäneet, että kaikki moduulimme valmistetaan Ruotsissa, jotta voimme taata täydellisesti niiden tuotannon turvallisuuden ja että moduulien laatu vastaa sille asetettuja korkeita vaatimuksia. Jopa luonto kiittää, kun toimitusmatkat Pohjoismaihin ovat lyhyemmät niin valmiilla moduuleilla kuin niissä käytettävillä materiaaleilla.

expandias certifieringar

YHTEISKUNTAVASTUU

Me olemme yrityksenä sitoutuneet kantamaan yhteiskuntavastuumme.

Meille on tärkeää miten kanssamme tekemisissä olevat yritykset ja ihmiset voivat. Meille on myös erityisen tärkeää miten me kannamme huolta huomisesta – lapsista ja nuorista. Siksi olemme tukemassa urheiluseuroja, nuoriso-ohjelmia ja muita sosiaalisia vaikutuskeinoja.

Expandia stödjer flera idrottsklubbar runt om i Sverige samt de här organisationerna:

To smilende barn lener seg inntil modulbygg