Midlertidig sykehus

Kouluja, toimistoja, sairaalatiloja – mitä kaikkea on moduulirakentaminen?

Expandia

Jos kysyt satunnaiselta vastaantulijalta, mitä on moduulirakentaminen, saat todennäköisesti monenlaisia vastauksia. Yksi ajattelee tehtaalla valmiiksi koottuja rakennuksen tilaelementtejä, toinen puhuu konttikoulusta tai työmaaparakeista… Moduulirakentaminen on kuitenkin paljon näitä laajempi asia. Moduulirakentaminen on nopeaa, kustannustehokasta ja joustavaa tulevaisuuden rakentamista. Expandian laadukkaat ja monikäyttöiset tilaelementit eli moduuliyksiköt on suunniteltu niin, että ne sopivat hyvin monenlaisiin tarpeisiin ja ympäristöihin väliaikaiskouluista moduulitoimistoihin ja -asuntoihin sekä jopa sairaalatiloihin. Työmaakonttien kanssa niillä ei ole mitään tekemistä – vaikka toki niillä voi rakentaa toimivat ja viihtyisät tilat myös työmaalle.

Expandialla on valmiiksi erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja moduulivaihtoehtoja. Kaikkia moduulimallejamme yhdistävät kuitenkin samat perusasiat. Moduulimme ovat valoisia ja lämpimiä, ja niissä on hyvä ja terve sisäilma. Niillä rakentaminen on nopeaa ja joustavaa, ja tarvittaessa lopputulos kestää pitkäänkin käytössä.

Päiväkodista sairaalarakennukseen – esimerkkejä moduulirakentamisesta

Expandia on ruotsalainen, kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu moduulirakentaja. Olemme moduulirakentamisen alan suurin toimija, ja yli 18 000 moduulin kapasiteettimme takaa, että voimme auttaa myös akuutissa tilanteessa.

Muun muassa tällaisia projekteja ja tilaelementtikokonaisuuksia olemme toteuttaneet:

Tilapäinen päiväkoti Rovaniemellä

Katso videolta, miten toteutimme päiväkodin väistötilat Rovaniemellä – ja miten viihtyisät tiloista tuli. Ylikylän päiväkodissa on neljä ryhmää, ja siirtokelpoinen väliaikaispäiväkoti pystytettiin Ruijanpuiston hiekkakentälle.

Kolmikerroksinen koulu Tukholmaan

Expandian ensimmäinen kolmikerroksinen tilapäiskoulu rakennettiin vuonna 2017 Gullmarsplanille Tukholmaan. Koulussa on muun muassa 14 luokkahuonetta sekä keittiö- ja ruokailutilat. Luokkahuoneisiin kuuluu kaksi laboratorioluokkaa, musiikkiluokka sekä täysin varustellut tekstiili- ja puukäsityöluokat. Monipuolinen ja täysin "oikeaa" koulua vastaava kokonaisuus toteutettiin S3000-moduuleilla, joita tarvittiin 81 kappaletta.

Årstaskolen skolegård expandia moduler

Toimistotilaa Landskronassa

Landskrona Energi tarvitsi lisää projekti- ja kokoustilaa. Lisää tilaa saatiin 33:n Expandia K2000 -toimistomoduulin avulla. Uudessa toimistorakennuksessa on lähes 1000 neliötä.

Spiserom i midlertidig K2000 modul

Hoivakoti Växjössä

Växjön kunta toteutti vanhusten hoitokodin tilapäisesti ja kustannustehokkaasti moduulirakennuksilla. Expandia toimitti 96 B2000-moduulin ja 34 asunnon kaksikerroksisen kokonaisuuden. Tiloissa oli myös yhteistilat ja erilliset tilat hoitohenkilökunnalle.

Samaan aikaan alkoivat uuden hoivakodin rakennustyöt samalle tontille.  Moduulien vuokrasopimus tehtiin ensin viidelle vuodelle, ja sopimusta jatkettiin myöhemmin vielä kolmella vuodella, kunnes pysyvä ratkaisu tilatarpeeseen saatiin valmiiksi ja asukkaat muuttivat uusiin tiloihin.

Boligmoduler

Moduulisairaala Göteborgissa

Östran sairaala vuokrasi Expandialta kaksi tilapäistä rakennusta. Moduulitiloissa on esimerkiksi kirurgisen osaston vastaanotto sekä leikkausosasto. Sairaalarakennuksilla on kovat laatuvaatimukset – tilojen on oltava steriilejä ja helppokulkuisia ja niissä tulee olla hyvät hälytys- ja kutsujärjestelmät. Expandia toteutti Östran sairaalan kokonaisuuden K2000-moduuleilla ja toimitti sen täysin varusteltuna. Rakennusten ulkopuoli pinnoitettiin harmaalla komposiitilla, jotta se sopii alueen muuhun arkkitehtuuriin.

Sykehuspaviljong med lyse fasadeplater

Tutustu moduuleihin

Lisätietoa moduuleistamme ja moduulirakentamisen ratkaisuista saat nettisivuiltamme.

Lisää tietoa saat tietenkin myös ottamalla meihin yhteyttä!

Siirry yhteystietoihin. https://expandia.fi/yhteys/#yhteyshenkilomme