Esittelyssä myynti-insinööri Emma Laitinen

Expandia

Nimitysrintamalla tapahtuu: Expandian myynti-insinööriksi on nimetetty 13.3.2023 alkaen rakennus-ja yhdyskuntatekniikan insinööri Emma Laitinen. Rakennusalalle Laitisen ajoi mielenkiinto talonrakennustekniikkaa ja rakennustuotantoa kohtaan. Expandiassa puolestaan houkutteli talon tapa ajatella ja toimia askeleen perinteisiä menetelmiä edellä.

Expandia tuli Laitiselle tutuksi jo opiskeluaikoina Laitisen suoritettua insinööriopintoihin kuuluva harjoittelujaksonsa Rovaniemen kaupungin ja Kittilän kunnan tilaamilla työmailla. Yhteistyötä jatkettiin Laitisen opintojen ohessa, ja työsuhde vakinaistettiin maaliskuun puolessa välissä. Harjoitteluaikana Laitinen toimi työnjohtajan apuna vastaten muun muassa työturvallisuusmittauksista ja sekä yhteistyökumppaneiden perehdytyksistä. Samalla Laitinen harjaantui hahmottamaan, mistä kaikesta yksittäinen rakennusprojekti koostuu.

Expandian myynti-insinöörinä Laitisen toimenkuvaan kuuluu tarjouspyyntöjen sisällön selvittäminen, tarjoussuunnittelu, toimitusketjussa auttaminen ja nimettyjen projektien työmaavalvonta sekä tarkistustehtävät.

– Työnkuvani on monipuolinen ja se tarkentuu vielä kevään edetessä ja kokemuksen karttuessa. Odotan mielenkiinnolla, mitä kaikkea se tuo tullessaan, ja miten voin omalta osaltani olla mukana kehittämässä tekemistä.

Laitinen kertoo viihtyvänsä yhtä hyvin niin tarjousten parissa kuin saappaat jalassa työmaallakin. Työ tuo vastaan tilanteita ja kohtaamisia, jotka Laitinen kertoo ottavansa vastaan rauhallisella ja ratkaisukeskeisellä luonteellaan. Työntekijänä hän luonnehtii itseään tarkaksi.

– Tavoitteenani on hoitaa hommat parhaalla mahdollisella tavalla ja oppia koko ajan lisää – etenkin moduulirakentamisesta, koska se tuntuu päivä päivältä järkevimmältä vaihtoehdolta hoitaa tilapäisten tilojen tarve. Nopeus, joustavuus ja laatu – valttikorttimme auttavat meitä kasvamaan myös Suomessa ja on ilo olla siinä mukana.

Emma Laitinen

myynti-insinööri