Esittelyssä huolto- ja kunnossapitoteknikko Jani Kuusirati

Expandia

Nimitysrintamalla tapahtuu: Expandian kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitoteknikkona aloitti tammikuun puolessa välissä sähköasentaja Jani Kuusirati. Työnkuva on monipuolinen, vastuullinen ja liikkuvainen, eli juuri sellainen, mitä Kuusirati uusilta tehtäviltään toivoi.

Ennen Expandiaa Kuusirati teki sähköasentajan ja laitehuoltajan töitä alkuun meijeriteollisuudessa ja myöhemmin kiinteistöpuolella. Expandialle Kuusirati siirtyi teknisen kiinteistönhoitajan ja sähköasentajan tehtävistä talotekniikka- ja kiinteistöpalveluyritys ARE:lta. Yhteensä kokemusta kunnossapitoalalta on sähköasentajaksi kouluttautuneelle Kuusiratille kertynyt jo kaksikymmentä vuotta.

Uusien tehtävien pariin ajoi kiinnostus itsenäiseen, vastuulliseen ja liikkuvaiseen työhön. Tien päällä viihtyminen onkin eduksi, sillä huolto- ja kunnossapitoteknikon vastuualueena on koko Suomi – Hangosta Utsjoelle.

– Torniosta kotoisin olevana pohjoisen poikana olen tottunut pitkiin välimatkoihin, Kuusirati naurahtaa.

Eteenpäin Kuusiratia ajoi myös itsensä kehittäminen. Paitsi, että ajomatkat kuluvat ruotsia opiskellen, halusi hän haastaa itsensä myös ammatillisesti.

Huolto- ja kunnossapitoteknikon vastuulla ovatkin kiinteistöjen huolto- ja kunnossapitotöiden organisointi sekä kiinteistön kunnossapidon yhteyshenkilönä toimiminen. Työnkuvaan kuuluu myös asiakaspalvelu, joka lienee mutkattomalle ja helposti lähestyttävälle Kuusiratille luontaista.

Siirtymistä uuden työnantajan leipiin edesauttoi Kuusiratin mukaan se, että laitteet ja automaatiojärjestelmät olivat perusperiaatteiltaan tuttuja jo entuudestaan, vaikka opeteltavaahan riittää aina. Sopeutumista helpotti myös saman tien tutuksi tullut Suomen tiimi.

– Tulimme heti juttuun ja tuntuu siltä, kuin olisimme tehneet hommia yhdessä jo vuosia. Siitä on melkoisen hyvä jatkaa, Kuusirati kiteyttää.

Jani Kuusirati

huolto- ja kunnossapitoteknikko