Pyhtään lentokentän moduulitoimisto

Expandia

Joskus väliaikaisiksi tarkoitetut tilat osoittautuvat niin toimiviksi, ettei yrityksellä ole tarvetta miettiä pitkään aikaan muita vaihtoehtoja. Näin kävi Redstone Aero Oy -lentokenttäyhtiölle, joka kehittää ja operoi Helsinki-East Aerodrome -lentokenttää Pyhtäällä. Yrityksen Expandialta tilaamat toimistotilat yllättivät sekä laadukkuudellaan että viihtyisyydellään.

Malmin lentokenttätoiminnan hiljennyttyä Etelä-Suomen ainoa ammatilliseen yleisilmailuun sopiva lentokenttä löytyy Pyhtäältä. Kenttä on Redstone Aero Oy:n operoima ja se sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Uudenmaan ja Kymenlaakson rajalla. Kentälle laskeutuu päivittäin kymmenkunta konetta ja liikenteen määrä on kasvamaan päin.

– Pyhtään lentokenttä toimii kansallisen ilmailuteollisuuden sekä tilauslentoliikenteen solmukohtana ja siitä on tarkoitus kehittää tulevaisuuden sähköisen ja digitaalisen ilmaliikenteen keskus, kertoo Redstone Aero Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Korjula.

Toiminnan pääkohderyhmänä ovat Korjulan mukaan ammatilliset ilmailuyritykset sekä tulevaisuuden ilmailu, josta esimerkkinä Korjula mainitsee vauhdilla kasvavan dronetoiminnan sekä autonomisen eli miehittämättömien lentoalusten käytön.

– Toki myös ilmailun harrastajat ovat kentälle tervetulleita, Korjula jatkaa. Uusi lentokenttä onkin omiaan palvelemaan alueen kasvavaa matkailutoimintaa.

“Odotimme parakkeja – saimme tilat, joista ei ole kiire pois”

Redstone Aeron ensimmäinen lentokonehalli valmistui vuonna 2019. Kentän laidalta löytyy myös terminaalirakennus, mutta pian yrityksessä havahduttiin akuuttiin toimistotilojen tarpeeseen.

– Lentokonehalliin sijoittuu yrityksiä ja ne kaikki tarvitsivat kiireellisesti toimistotiloja, kertoo Korjula.

Apuun tuli Expandia, joka toimitti terminaalin yhteyteen viisi K2000-moduulia, jotka pitävät sisällään neljä työhuonetta sekä kookkaan koulutus- ja neuvottelutilan. Rakennuksen pinta-ala on yhteensä 145 neliömetriä.

– Erittäin hyvä ratkaisu! Ja Expandia hoiti homman paremmin kuin hyvin, kiittelee Korjula.

Vaikutuksen tekivät toimituksen nopeus, täsmällisyys sekä asiakaspalvelu.

– Toiveittemme mukaan räätälöidyt tilat toimitettiin paikalle muutaman viikon kuluttua tilauksesta, ne laitettiin kasaan ja se oli siinä.

Erityiskiitoksen saa myös toimitilojen laadukkuus.

– Se oli iso positiivinen yllätys. Odotusarvo oli, että tontille tuodaan parakkeja, mutta Expandian tilat ovat niin toimivat ja viihtyisät, ettei näistä ole kiire minnekään, Korjula naurahtaa.

Viimeisenä, muttei vähäisenä Korjula mainitsee vielä tilojen joustavuuden.

– Näyttää siltä, että meillä toiminta laajenee, mikä tarkoittaa myös lisätilan tarvetta. Moduuliratkaisun nerokkuus piilee siinä, että uusia tiloja voidaan liittää kätevästi edellisten yhteyteen.

– Älyttömän hyvä fiilis jäi koko prosessista, kiteyttää Korjula.

Katso video Pyhtään lentokentän toimistosta