• JOUSTAVAT RATKAISUT MODUULEILLA

  Expandian S3000 vie ensimmäisenä moduuliset opetustilat kolmeen kerrokseen, mikä tarjoaa suuremman määrän oppilaspaikkoja ilman, että tarvitaan lisää tonttialaa. Kun opetustilat ovat kolmessa kerroksessa, säästetään kustannuksissa ja saadaan samalle tontille 50 % enemmän oppilaspaikkoja.

 • TILAA AJATELLA

  Hiljaisuus on tärkeä osa työrauhaa. S3000:ssa on erinomainen akustiikka ja äänieristys, jotka edesauttavat työrauhaa. Työrauha antaa oppilaille mahdollisuuden keskittyä oppimiseen.

 • TILAA VIIHTYÄ

  S3000 on oppimisympäristö, johon halutaan tulla. Luokkahuoneiden ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon, ja opetustilat täyttyvät luonnonvalolla. Hyvä valaistus ja luonnonvalo luovat yhdessä tilaan avaruutta ja viihtyvyyttä. Himmennettävät LED-valot mahdollistivat valaistuksen säätämisen. S3000 on pirteiden oppilaiden koulu.

 • TILAA HENGITTÄÄ

  Hyvä sisäilma on modernin oppimisympäristön A ja O. Olemme kehittäneet S3000-kouluihin uuden tehokkaamman ja tasaisemman ilmastoinnin. 

 • TILAA TOIMIA

  Kun kehitimme S3000-koulun, huomioimme energiatehokkuuden kaikissa tuotekehityksen vaiheissa. Olemme luoneet oppimisympäristön, joka huomioi oppilaiden hyvinvoinnin sekä ympäristön ja on taloudellisesti järkevä ratkaisu.

 • TILAA & TURVAA

  S3000-koulut ovat turvallisempia kuin koskaan aiemmin. Moduulit kantavat 4,5-luokan lumikuorman ja sopivat siten myös vaativiin lumiolosuhteisiin. Rakennukset on paloturvallisuustestattu, ja moduulilla on Ruotsissa myönnettävä BR1-paloturvallisuus luokittelu.

S3000-moduulijärjestelmä

Seuraavan sukupolven moduulijärjestelmä

Expandia S3000 -moduulin ideologiana on tarjota mahdollisimman paljon käyttötilaa paikasta riippumatta. Asiakkaidemme innoittamana olemme luoneet uusimman ja moderneimman moduulijärjestelmän esiopetuksen tarpeisiin. Rakennuksen ominaisuudet vastaavat tavallisen pysyvän rakennuksen ominaisuuksia, vaikka rakennus on liikuteltava kokonaisuus. S3000:n suunnittelussa rima nostettiin korkeammalle kuin koskaan, niin laadussa kuin viihtyvyydessä. Tervetuloa tulevaisuuden esiopetukseen. 

Ratkaisuehdotukset

Oppiminen vaatii keskittymistä. Siksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota opetustilojen valoisuuteen, rauhallisuuteen, äänieristykseen ja ilmanvaihtoon. Ratkaisuehdotuksista on tehty mahdollisimman helppoja kalustaa. Niihin on kuitenkin jätetty myös joustonvaraa asiakkaiden toiveille.

Varustelua & valinnanvaraa

Esiopetusmoduulimme ovat valmiiksi varusteltuja

Luokkahuoneissa on kaiken kattava AV-varustus ja valko- ja ilmoitustaulu. Tilat ovat valoisia, avaria ja hyvin äänieristettyjä. 

Eteiseen johtavat rappuset ja rampit, rampit takaavat esteettömän kulkureitin. Ulko-oven päällä on hämäräkytkimellä varustettavissa oleva valaistus ja suojaa antava katos.  

  MODUULIN MITAT

  Moduulin ulkomitat;
  leveys x pituus x korkeus = 3,0 x 9,6 x 3,475 m.

  Sisäkaton korkeus 2,7 m.

  ILMANVAIHTO

  Ilmanvaihtoyksikkö on mitoitettu vähintään 30 henkilölle. Se on sijoitettu sisäänkäynnin yhteyteen / käytävään. Aggregaateissa on sisäänrakennetut suodattimet tulo- ja poistoilmalle ja lämmönvaihdin. Tiloissa on kanavoitu tulo- ja poistoilma.

  LÄMMITYS/SISÄILMA

  Lämmitys tapahtuu suojamaadoitetuilla matalan lämpötilan sähköpattereilla, joita säädellään sisäänrakennetun elektronisen termostaatin avulla.

  Esiopetustiloissa on myös lattialämmitys, joka tekee lattioista mukavan lämpimät yhteisissä tiloissa, leikkihuoneissa ja sisäänkäynnin luona.

  KAIHTIMET

  Kaikissa huoneissa on sälekaihtimet ikkunoiden sisäpuolella.

  VALAISTUS

  500 luxille mitoitettu yleisvalaistus alakattoa kohti asennetuilla LED-valaisimilla. Himmennettävä valaistus luokkahuoneiden ja yhteisten tilojen puolella. Kiinteä valaistus läsnäolo-ohjauksella sisäänkäynnin ja käytävän puolella.

  WC:ssä ja siivoustiloissa on LED-valaisimet.

  LED-ulkovalaisin sisäänkäyntioven yläpuolella syttyy joko katkaisimesta ja/tai hämäräkytkimellä.

  AKUSTIIKKA

  Koulusalin ja ryhmähuoneiden kattolevyt ovat Knauf Danoline
  -merkin Tectopanel Tangent -tyyppiä, jonka äänen absorptiosuhde on Gyproc Ab:n mukaan yli 0,6 alfa P.

  Jokaisen koulusalin varustukseen kuuluu ääntä vaimentava Lintex EDGE WALL -tyyppinen ilmoitustaulu.Käytävillä on askelten ääniä vaimentavat matot.

  SÄHKÖASENNUS

  Jokainen koulun yksikkö kytketään sähkökaapelilla, joka on mitoitettu 32 ampeerin kuormitukselle. Rakennuksen pääsulake on mitoitettu 25 ampeerin kuormitukselle.

  Moduulit on yhdistetty keskenään moduuliliitoksella, jossa johdinliittimet on piilotettu irrotettavan paneelin taakse seinän keskelle.

  Esiopetustilat: Tarvitaan 32 ampeerin pääsulake.

  PERUSTUS/SOKKELI

  Perustus valmistetaan viidestä pitkittäisestä puupalkista kohteen perustuksen pohjapiirroksen mukaan.

  Moduulin ja maan välissä oleva tuuletettu perustus verhoillaan Mineriitillä tai tukevalla puulla.

solpaneler expandia moduler
aurinkopaneelit - luonnosta välittäville

Tiesitkö, että esiopetusrakennuksemme voidaan toimittaa myös aurinkokennoilla varusteltuna? Aurinkokennot ovat sekä ympäristöystävällinen että kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään yhdistettynä. Aurinkokennot asennetaan rakennuksen katolle. Jos aurinkokennot tuottavat enemmän sähköä kuin rakennuksessa kulutetaan, ylimääräinen sähkö siirretään sähköverkkoon. Sähköverkkoon siirretystä ylimääräisestä sähköstä saatte hyvityksen sähkön hinnassa, kun tarvitsette lisäsähköä. 

Referenssit