• TILAA NIIN KUIN HALUAT

  Expandia S3000 vie ensimmäisenä opetustilat kolmeen kerrokseen. Tämä mahdollistaa suuremman määrän oppilaspaikkoja ilman, että tarvitaan lisää tonttialaa. Tonttiala tarkoittaa aina lisäkustannuksia, mutta rakentamalla kolmeen kerrokseen saadaan samalle tontille 50 % enemmän oppilaspaikkoja.

 • TILAA AJATELLA

  Hiljaisuus on erittäin tärkeä osatekijä, kun halutaan työrauhaa. S3000:ssa on luomaan tekemään erinomainen akustiikka ja äänieristys. Tämä parantaa huomattavasti oppilaiden mahdollisuutta keskittyä oppimiseen.

 • TILAA VIIHTYÄ

  S3000 on opetusympäristö johon halutaan tulla. Luokkahuoneiden ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon ja opetustilat täyttyvät piristävästä luonnon valosta. Hyvä valaistus ja suuri määrä luonnon valoa luo tilaan avaruutta ja viihtyvyyttä. Himmennettävät LED-valot mahdollistavat valaistuksen sääntelyn tarpeen mukaan. S3000 on pirteiden oppilaiden koulu.

 • TILAA HENGITTÄÄ

  Hyvälaatuinen hengitysilma ovat mielestämme modernin oppimisympäristön A ja O. Siksi olemme kehittäneet S3000-kouluihin täysin uudenlaisen tehokkaamman ja tasaisemman ilmastoinnin.

 • TILAA TOIMIA

  Meillä on ollut S3000-koulua kehittäessämme energiatehokkuus ajatuksissamme kaikissa yhteyksissä. Olemme onnistuneet luomaan sekä oppimisympäristön, luonnon ja taloudellisten kysymysten kannalta energiatehokkaan koulun, jossa oppilaat jaksavat ja viihtyvät, mutta myös luonto ja talousosasto kiittää.

 • TILAA & TURVAA

  S3000-kouluissa on korkein turvallisuus koskaan. Moduulit kykenevät kantamaan 4,5-luokan lumikuorman ja soveltuu siten Pohjolan jokaiseen perukkaan. Rakennus on paloturvallisuustestattu ja sillä on Ruotsissa myönnettävä BR1-paloturvallisuus luokittelu.

S3000-moduulijärjestelmä

Seuraavan sukupolven moduulijärjestelmä

Expandia S3000 on valmistettu, jotta te saatte kaiken tarvitsemanne tilan, paikasta riippumatta. Asiakkaidemme toiveet ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden on luotu uusin ja modernein koulumaailman moduulijärjestelmä.  Rakennus vaikuttaa ominaisuuksiltaan enemmän pysyvältä kuin tilapäiseltä rakennukselta. S3000:ssa olemme nostaneet rimaa kaikilla mittareilla niin laadussa kuin viihtyvyydessä. Tervetuloa tulevaisuuden kouluun.

Ratkaisuehdotukset

Kyky keskittyä on oppimisen tärkein edellytys. Siksi olemme panostaneet erityisesti opetustilojen valoisuuteen, rauhallisuuteen, äänieristykseen ja erinomaiseen ilmanvaihtoon. Ratkaisuehdotukset on pyritty luomaan niin helposti kalustettaviksi kuin mahdollista. Luonnollisesti myös toiveille löytyy jouston varaa.

Varustelua & valinnan varaa

Meidän koulumoduulimme ovat valmiiksi varusteltuja kattamaan lyhyemmän tai pidemmän aikavälin opetustarpeet.

Luokkahuoneissa on täydellinen AV-varustus, valko- ja ilmoitustaulu. Tilat ovat valoisia, avaria ja hyvin äänieristettyjä.

Eteiseen johtavat raput ja rampit niitä tarvitseville. Ulko-oven päällä on hämäräkytkimellä varustettavissa oleva valaistus ja suojaa antava katos.

 • Teknisk beskrivning S3000 Copy

  MODULMÅTT

  Modulyttermått;
  BxLxH= 3,0 x 9,6 x 3,475 m.

  Invändig takhöjd 2,7m.

  VENTILATION

  Ventilation via enhetsaggregat, dimensionerat för minimum 30 personer. Placerat i Entré/Korridor. Aggregatet har inbyggda filter för till- och frånluft och värmeväxlare. Rum har kanaliserad till och frånluft.

  UPPVÄRMNING /INOMHUSKLIMAT

  Uppvärmning sker med skyddsjordade lågtempererade el-radiatorer som regleras via inbyggd elektronisk termostat.

  I förskolor även varma golv via komfortvärme i större del av allrum, lekrum och entré.

  SOLAVSKÄRMNING

  Samtliga rum är försedda med invändiga persienner.

  BELYSNING

  Allmänbelysning dimensionerad för 500 lux via led-armaturer monterade mot undertak. Dimbar belysning på klassrums-/allrumssida. Fast belysning med närvarostyrning entré-/korridorsida.

  I WC och städutrymme led-armatur.

  Utomhusbelysning i led över entrédörr tänds antingen via strömbrytare och/eller skymningsrelä.

  AKUSTIK

  Takskivor i skolsal och grupprum är av fabrikat Knauf Danoline typ
  Tectopanel Tangent med ljudabsorptionsfaktor bättre än 0,6 alfa P enligt 
  Gyproc AB.

  Varje skolsal är utrustat med en ljudabsorberande anslagstavla av typen Lintex EDGE WALL.
  Korridorerna är försedda med stegljudsdämpande mattor.

  EL-INSTALLATION

  Varje skolenhet ansluts med elkabel dimensionerat för 32 Amp belastning. Huvudsäkring i byggnaden för 25 Amp belastning.

  Modulerna är inbördes sammankopplade i modulskarv med skarvdon dolda bakom demonterbar panel på hjärtväggen.

  Förskola: Bör ha en huvudsäkring på 32 Amp.

  GRUNDLÄGGNING /

  SOCKELINKLÄDNAD

  Grundläggning utgörs av 5 st. längsgående bärlinor av trä enl. objektsspecifik grundläggningsritning.

  Mellan modul och mark inklädes den ventilerade grunden med Minerit alternativt solitt trä.

Kontormoduler fra Expandia
aurinkopaneelit - luonnon ystäville

Tiesitkö, että koulumme voidaan toimittaa myös aurinkokennoilla varusteluna? Aurinkokennot ovat sekä ympäristö- että  kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään yhdistettynä. Aurikokennot asennetaan paviljongin katolle tuottamaan aurinkoenergiaa. Jos tuotatte enemmän aurinkosähköä kuin kulutatte, siirretään ylimääräinen sähkö sähköverkkoon. Tämän sähköverkkoon tuottamanne sähkön hinta vähennetään hankkimastanne lisäsähkön hinnasta, kun lisätarve iskee.

Referenssit

Midlertidig skolepaviljong fra entrésiden, med lekeapparater og grøntområder i skolegården

Vikenin uusi koulu

Höganäs
Höganäsin kunnassa Viken kasvaa ja olemassa oleva Vikenin koulu tarvitsi kipeästi sekä remonttia että laajennusta. Niinpä päädyttiin rakentamaan suuri tilapäinen koulu Expandian moluuleilla...
Lue lisää
Uteområdet til midlertidig ungdomsskole

Vestsidenin yläaste, Kongsberg, Norja

Kongsberg
Vestsidenin yläaste Norjan Kongsbergissä oli erittäin vanha ja rapistunut. Niinpä kunta päätti purkaa vanhan ja rakentaa samalle paikalle uuden koulun kahdessa vuodessa. Rakentamisprojektin ajaksi pystytettiin 2'270 m² väistötilat.
Lue lisää
Sykkelparkering og huskestativ forran Solbergaskolen modulskole

Solbergan koulu

Hägersten
Solbergan koulun pihalla on kaksi tiilenpunaista koulupaviljonkia. Vanha rakennus kävi koulun tarpeisiin pieneksi ja vaati kunnostusta.
Lue lisää
Sandkasse og huskestativ utenfor 2 etasjes skolebygg

Rebbelbergan koulu

Ängelholm
Ängelholmin kunnalla on jatkuva pula peruskoulun oppilaspaikoista. Koska tarve on vaihdellut ajan saatossa, on ollut järkevää toimittaa laajennusosia jaksoittain.
Lue lisää
Midlertidig skole

Hultsbergin koulu, Karlstad

Karlstad
Hultsbergin koulu Karlstadissa on yksi Expansion suurimmista moduulikouluista. Koulun 3 242 m² rakennettiin useassa osassa vuosina 2016–2017, jotta kiinteä koulu saadaan kunnostettua.
Lue lisää
Skolevei med lyktestolper, høye trær og skolebygg

Herrängin koulu

Herräng, Tukholma
Asiakkaalla oli kaksi ongelmaa – ensinnäkin kaupungin osassa oli pulaa oppilaspaikoista ja toisekseen vanha koulu kaipasi peruskorjausta.
Lue lisää
Moderne Expandia skolemoduler, modell S3000

Ekensin koulu, Tukholma

Hammarby, Tukholma
Ekensin koulu keskellä Hammarbyn Sjöstadia on loistava esimerkki siitä, kuinka 450 oppilaan kolmikerroksinen koulu rakennetaan nopeasti. Eikä se edes tunnu tilapäiselle.
Lue lisää
Expandia skolemoduler Årstaskolen

Årstaskolan, Tukholma

Gullmarsplan, Tukholma
Expandian ensimmäinen kolmikerroksinen S3000 tilapäiskoulu rakennettiin 2017 kesällä Gullmarsplanille Tukholmaan.
Lue lisää