Kirkonkylän paviljonkikoulu, Ranua

, ,

Ranuan kirkonkylän koululle toteutettiin uudet väistötilat Expandian moduuleilla. Yhteensä tilaa tuli 1200m², ja uusi paviljonkikoulu pystytettiin vanhemman, pienemmän elementtikoulun viereen koulun pihapiiriin. Ranuan kirkonkylän koulussa opiskelee noin 200 alakoululaista.

Lue lisää

Lukkarin koulun väistötila, Kittilä

, ,

Kittilän Lukkarin koulun väistötiloissa on yhteensä kahdeksan luokkahuonetta. Luokkien koko on 55–56m², ja niiden välissä on pienryhmätiloja. Koulurakennus muodostaa L-kirjaimen muotoisen kokonaisuuden. Moduulikoulun yleisilme on valoisa ja moderni, ja moduulitiloissa on tarkoitus opiskella kolmen vuoden ajan.

Lue lisää

Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi

, ,

Suomussalmen kunnalle rakennettiin väistötilakoulu vanhan sisäilmaongelmista kärsivän koulurakennuksen tilalle. Suomussalmen Ruukinkankaan koulussa on oppilaita esikouluikäisistä yläkoululaisiin, yhteensä noin 500. Suomussalmen moduulikokonaisuudessa on tilat 14 luokalle. Expandian moduulitiloissa on tarkoitus opiskella ainakin neljän vuoden ajan.

Lue lisää

Vikenin uusi koulu

, ,

Vikenin koulu tarvitsi sekä remonttia että laajennusta, jolloin päädyttiin rakentamaan tilapäinen koulu. Koulu rakennettiin 66 moduulista kahteen kerrokseen. Kaikki koulun toiminnot siirrettiin tilapäiseenrakennukseen rakennus- ja korjaustöiden ajaksi. Moduuleista rakennetussa koulussa on 15 luokkahuonetta ryhmätyötiloineen 375 oppilaalle ja neljä taukotilaa henkilökunnalle. Jokainen luokka on mitoitettu 25 oppilaalle. Kunta vastasi itse projektin maa- ja perustustöistä. Kiinteistöllä oli tarvittavat liitännät valmiina, mikä mahdollisti ...

Lue lisää

Vestsidenin yläaste, Kongsberg, Norja

, ,

Vestsidenin yläaste Norjan Kongsbergissä oli erittäin vanha ja rapistunut. Kunta päätti purkaa vanhan koulun ja rakentaa samalle paikalle uuden kahdessa vuodessa. Rakennusprojektin ajaksi pystytettiin 2270 m² väistötilat yhdistämällä S2000 -koulumoduuleja ja K2000 -toimistomoduuleja. Neljän rakennuksen tilapäinen koulu muodostui 81 moduulista kunnan liikuntahallin viereen. Koulussa on tilat koko koulun toiminnoille, mukaan lukien henkilökunnan tilat, käsityö-, musiikki- ja kotitalousluokat. Liikuntahallin parkkipaikat toimivat ...

Lue lisää

Solbergan koulu

, ,

Solbergan koulun pihalla on kaksi tiilenpunaista koulurakennusta. Vanha koulurakennus jäi koulun tarpeisiin pieneksi ja vaati kunnostamista. Expandia toimii Tukholman kaupungin koulukiinteistöjen puitetoimittajana, joten saimme toimittaa kahdeksan luokkahuoneen kokonaisuuden ryhmätiloineen. Kaksi erillään olevaa kaksikerroksista rakennusta sijoitettiin lähelle toisiaan, jolloin säästettiin muutoinkin rajallista koulunpihaa. Jokaisen luokkahuoneen haluttiin muodostavan oman kokonaisuutensa – oma sisäänkäynti, WC ja ryhmätila. Rakennuksiin tehtiin luhtikäytävä, jolloin ei tarvita ...

Lue lisää

Rebbelbergan koulu

, ,

Ängelholmin kunnalla on jatkuva pula peruskoulun oppilaspaikoista. Tarve on vaihdellut ajan myötä, joten on ollut järkevää toimittaa laajennusosia jaksoittain. Jaksottaminen on ollut kustannustehokas ja nopea tapa toimittaa tilapäisiä vuokratiloja oppilaspaikkoiksi, sitomatta pääomia pitkiksi ajoiksi. Tällä hetkellä 61 S2000-moduulin koulurakennus antaa riittävät tilat Ängelholmin oppilaille seuraavaksi 60 kuukaudeksi.

Lue lisää

Nanny Palmqvist -koulu

, ,

Nanny Palmqvist -koulun ympäristö kasvaa ja oppilaita tulee lisää, niin varhais- ja esiopetukseen kuin peruskouluunkin. Alueella toimiva Filbornan lukio sai vastaavaan haasteeseen nopeasti apua Expandialta, joten päätös ratkaista Nanny Palmqvistin tilatarve oli helppo. Koulu tilasi kaksi monitoimiluokkaa 1.- 4. -luokkalaisille, neljä esiopetuksen ja päiväkodin osastoa, sekä tilat henkilöstölle, johdolle ja kouluterveydenhuollolle. 57 S2000-moduulin rakennus rakennettiin koulun sisäpihalle.

Lue lisää

Hultsbergin koulu, Karlstad

, ,

Hultsbergin koulu on yksi Expansion suurimmista moduulikouluista. 3 242 m² koulu rakennettiin useassa osassa vuosina 2016–2017. Peruskoulu rakennettiin 86 S2000-moduulista ja esiopetustilat 26 S2000-moduulista. Esiopetustiloissa toimii myös valmistuskeittiö. Koulu rakennettiin evakuointi tarkoituksessa 26 kuukauden ajaksi, jotta olemassa oleva koulu ehdittäisiin kunnostaa. Syksyllä 2018 kouluremontti valmistui ja tilapäinen koulu purettiin, purkamisen jälkeen moduulit uudistetaan ja vuokrataan uudelleen.

Lue lisää

Herrängin koulu

, ,

Asiakkaalla oli kaksi ongelmaa – kaupunginosassa oli pulaa oppilaspaikoista ja vanha koulu kaipasi peruskorjausta. Tarvittiin kipeästi tilapäinen koulu. Expandian S2000-moduuleista löytyi ratkaisu – yhteensä 42 moduulia ja 1 210 m² kahdessa kerroksessa ja rakennuksessa. Moduuleihin rakennettiin päälle harjakatto ja ne maalattiin rakennuksen ympäristöön sopivilla sävyillä

Lue lisää

Ekensin koulu, Tukholma

, ,

Kaupungit tarvitsevat usein nopeasti uusia tiloja. Moduulirakentaminen tarjoaa toimivan ratkaisun nopean aikataulun projekteihin. Rakennukset ovat lähes käyttövalmiita ja niiden asentaminen on nopeaa. Rakennusaika jää kokonaisuudessaan lyhyeksi. Ekensin koulu on loistava esimerkki nopeasta rakentamisesta. Kolmikerroksinen koulu on rakennettu 117 S3000-moduulista, joista rakentui 20 luokkaa 450 oppilaalle. Koulu oli varusteltu ja käyttövalmis neljässä kuukaudessa.

Lue lisää

Årstaskolan, Tukholma

, ,

Expandian ensimmäinen kolmikerroksinen S3000 tilapäiskoulu, rakennettiin 2017 kesällä Gullmarsplanille Tukholmaan. Kaiken kaikkiaan 81 kappeletta S3000-moduuleja, asennettiin kattamaan Årstaskolanin suuri tarve saada lisää oppilaspaikkoja. Koulu on varustettu täydellisellä vastaanotto- ja jakelukeittiöllä. Ruokailutilat riittävät 140 oppilaalle. Kaiken kaikkiaan koulurakennuksessa on 14 luokkahuonetta, mukaan lukien kaksi laboratorioluokkaa, musiikkiluokka sekä täysin varustellut tekstiili- ja puukäsityöluokat.

Lue lisää