Leppäveden päiväkoti, Laukaa

, ,

Leppäveden päiväkoti Laukaalla on rakennettu 14 S3000-moodulista. Edellisen kerran tilahaasteiden kanssa painittiin vuonna 2021. Silloin Expandia toimitti Leppävedelle päiväkodin noin kahdenkymmenen lapsen tarpeisiin. Sillä selvittiin muutama vuosi, kunnes seinät tulivat toistamiseen vastaan ja oli aika uuden laajennuksen. Koska kyse on moduulirakentamisesta, laajennusosa saatiin kätevästi rakennettua edellisen päälle. Kerrokset yhdistettiin toisiinsa paitsi portaikolla, myös hissillä, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Toinen kerros on ...

Lue lisää

Kirkonkylän paviljonkikoulu, Ranua

, ,

Ranuan kirkonkylän koululle toteutettiin uudet väistötilat Expandian moduuleilla. Yhteensä tilaa tuli 1200m², ja uusi paviljonkikoulu pystytettiin vanhemman, pienemmän elementtikoulun viereen koulun pihapiiriin. Ranuan kirkonkylän koulussa opiskelee noin 200 alakoululaista.

Lue lisää

Lukkarin koulun väistötila, Kittilä

, ,

Kittilän Lukkarin koulun väistötiloissa on yhteensä kahdeksan luokkahuonetta. Luokkien koko on 55–56m², ja niiden välissä on pienryhmätiloja. Koulurakennus muodostaa L-kirjaimen muotoisen kokonaisuuden. Moduulikoulun yleisilme on valoisa ja moderni, ja moduulitiloissa on tarkoitus opiskella kolmen vuoden ajan.

Lue lisää

Ruukinkankaan koulu, Suomussalmi

, ,

Suomussalmen kunnalle rakennettiin väistötilakoulu vanhan sisäilmaongelmista kärsivän koulurakennuksen tilalle. Suomussalmen Ruukinkankaan koulussa on oppilaita esikouluikäisistä yläkoululaisiin, yhteensä noin 500. Suomussalmen moduulikokonaisuudessa on tilat 14 luokalle. Expandian moduulitiloissa on tarkoitus opiskella ainakin neljän vuoden ajan.

Lue lisää

Ylikylän päiväkoti, Rovaniemi

, ,

Ylikylän päiväkoti Rovaniemellä on rakennettu 26 S2000-moodulista. Ruijanpuiston kentälle vuonna 2019 valmistunut 4-ryhmäinen päiväkoti on vuokralla Rovaniemen kaupungilla ainakin 2 vuotta. Ylikylän lapset pääsivät aloittamaan päiväkodin uusissa tiloissa elokuussa 2019. Päiväkodilla on upea leikkipiha sekä laajat pysäköinti- ja saattoliikennealueet. Ylikylän 740-neliöisessä päiväkodissa on tilat noin sadalle päiväkotilaiselle ja päiväkodin henkilökunnalle.

Lue lisää

Vikenin uusi koulu

, ,

Vikenin koulu tarvitsi sekä remonttia että laajennusta, jolloin päädyttiin rakentamaan tilapäinen koulu. Koulu rakennettiin 66 moduulista kahteen kerrokseen. Kaikki koulun toiminnot siirrettiin tilapäiseenrakennukseen rakennus- ja korjaustöiden ajaksi. Moduuleista rakennetussa koulussa on 15 luokkahuonetta ryhmätyötiloineen 375 oppilaalle ja neljä taukotilaa henkilökunnalle. Jokainen luokka on mitoitettu 25 oppilaalle. Kunta vastasi itse projektin maa- ja perustustöistä. Kiinteistöllä oli tarvittavat liitännät valmiina, mikä mahdollisti ...

Lue lisää

Vestsidenin yläaste, Kongsberg, Norja

, ,

Vestsidenin yläaste Norjan Kongsbergissä oli erittäin vanha ja rapistunut. Kunta päätti purkaa vanhan koulun ja rakentaa samalle paikalle uuden kahdessa vuodessa. Rakennusprojektin ajaksi pystytettiin 2270 m² väistötilat yhdistämällä S2000 -koulumoduuleja ja K2000 -toimistomoduuleja. Neljän rakennuksen tilapäinen koulu muodostui 81 moduulista kunnan liikuntahallin viereen. Koulussa on tilat koko koulun toiminnoille, mukaan lukien henkilökunnan tilat, käsityö-, musiikki- ja kotitalousluokat. Liikuntahallin parkkipaikat toimivat ...

Lue lisää

Solbergan koulu

, ,

Solbergan koulun pihalla on kaksi tiilenpunaista koulurakennusta. Vanha koulurakennus jäi koulun tarpeisiin pieneksi ja vaati kunnostamista. Expandia toimii Tukholman kaupungin koulukiinteistöjen puitetoimittajana, joten saimme toimittaa kahdeksan luokkahuoneen kokonaisuuden ryhmätiloineen. Kaksi erillään olevaa kaksikerroksista rakennusta sijoitettiin lähelle toisiaan, jolloin säästettiin muutoinkin rajallista koulunpihaa. Jokaisen luokkahuoneen haluttiin muodostavan oman kokonaisuutensa – oma sisäänkäynti, WC ja ryhmätila. Rakennuksiin tehtiin luhtikäytävä, jolloin ei tarvita ...

Lue lisää

Rebbelbergan koulu

, ,

Ängelholmin kunnalla on jatkuva pula peruskoulun oppilaspaikoista. Tarve on vaihdellut ajan myötä, joten on ollut järkevää toimittaa laajennusosia jaksoittain. Jaksottaminen on ollut kustannustehokas ja nopea tapa toimittaa tilapäisiä vuokratiloja oppilaspaikkoiksi, sitomatta pääomia pitkiksi ajoiksi. Tällä hetkellä 61 S2000-moduulin koulurakennus antaa riittävät tilat Ängelholmin oppilaille seuraavaksi 60 kuukaudeksi.

Lue lisää

Nanny Palmqvist -koulu

, ,

Nanny Palmqvist -koulun ympäristö kasvaa ja oppilaita tulee lisää, niin varhais- ja esiopetukseen kuin peruskouluunkin. Alueella toimiva Filbornan lukio sai vastaavaan haasteeseen nopeasti apua Expandialta, joten päätös ratkaista Nanny Palmqvistin tilatarve oli helppo. Koulu tilasi kaksi monitoimiluokkaa 1.- 4. -luokkalaisille, neljä esiopetuksen ja päiväkodin osastoa, sekä tilat henkilöstölle, johdolle ja kouluterveydenhuollolle. 57 S2000-moduulin rakennus rakennettiin koulun sisäpihalle.

Lue lisää