Solbergan koulu

, ,

Solbergan koulun pihalla on kaksi tiilenpunaista koulupaviljonkia. Vanha rakennus kävi koulun tarpeisiin pieneksi ja vaati kunnostusta. Niinpä Expandia Tukholman kaupungin koulukiinteistöjen puitetoimittajana (Skolfastigheter i Stockholm AB) sai toimittaa kahdeksan luokkahuoneen kokonaisuuden ryhmätiloineen. Sijoittamalla kaksi erillistä kaksikerroksista rakennusta lähekkäin, pystyttiin säästämään muutoinkin rajallista koulunpihaa. Kukin luokkahuone haluttiin muodostavan oman kokonaisuutensa – oma sisäänkäynti, WC ja ryhmätila. Luhtikäytävä mahdollisti sen, että vältytään ...

Lue lisää

Hultsbergin koulu, Karlstad

, ,

Hultsbergin koulu Karlstadissa on yksi Expansion suurimmista moduulikouluista. Koulun 3 242 m² rakennettiin useassa osassa vuosina 2016–2017. Peruskoulun ja esiopetustilat muodostuvat 86 + 26 S2000-moduulista. Esiopetustiloissa toimii myös valmistuskeittiö. Koulu rakennettiin evakuointi tarkoituksessa 26 kuukauden ajaksi, jotta olemassa oleva koulu ehdittäisiin kunnostaa. Syksyllä 2018, kun kouluremontti on valmis, tilapäinen koulu puretaan ja moduulit uudistetaan ja vuokrataan uudelleen.

Lue lisää

Herrängin koulu

, ,

Asiakkaalla oli kaksi ongelmaa – ensinnäkin kaupungin osassa oli pulaa oppilaspaikoista ja toisekseen vanha koulu kaipasi peruskorjausta. Tarvittiin siis kipeästi tilapäinen koulu. Expandian S2000-moduuleista löytyi ratkaisu – yhteensä 42 moduulia ja 1 210 m² kahdessa kerroksessa ja kahdessa rakennuksessa. Moduuleihin rakennettiin päälle harjakatto ja ne maalattiin rakennukset ympäristöön sopivilla sävyillä.

Lue lisää