Kirkonkylän paviljonkikoulu, Ranua

, ,

Ranuan kirkonkylän koululle toteutettiin uudet väistötilat Expandian moduuleilla. Yhteensä tilaa tuli 1200m², ja uusi paviljonkikoulu pystytettiin vanhemman, pienemmän elementtikoulun viereen koulun pihapiiriin. Ranuan kirkonkylän koulussa opiskelee noin 200 alakoululaista.

Lue lisää

Vestsidenin yläaste, Kongsberg, Norja

, ,

Vestsidenin yläaste Norjan Kongsbergissä oli erittäin vanha ja rapistunut. Kunta päätti purkaa vanhan koulun ja rakentaa samalle paikalle uuden kahdessa vuodessa. Rakennusprojektin ajaksi pystytettiin 2270 m² väistötilat yhdistämällä S2000 -koulumoduuleja ja K2000 -toimistomoduuleja. Neljän rakennuksen tilapäinen koulu muodostui 81 moduulista kunnan liikuntahallin viereen. Koulussa on tilat koko koulun toiminnoille, mukaan lukien henkilökunnan tilat, käsityö-, musiikki- ja kotitalousluokat. Liikuntahallin parkkipaikat toimivat ...

Lue lisää

Rebbelbergan koulu

, ,

Ängelholmin kunnalla on jatkuva pula peruskoulun oppilaspaikoista. Tarve on vaihdellut ajan myötä, joten on ollut järkevää toimittaa laajennusosia jaksoittain. Jaksottaminen on ollut kustannustehokas ja nopea tapa toimittaa tilapäisiä vuokratiloja oppilaspaikkoiksi, sitomatta pääomia pitkiksi ajoiksi. Tällä hetkellä 61 S2000-moduulin koulurakennus antaa riittävät tilat Ängelholmin oppilaille seuraavaksi 60 kuukaudeksi.

Lue lisää

Nanny Palmqvist -koulu

, ,

Nanny Palmqvist -koulun ympäristö kasvaa ja oppilaita tulee lisää, niin varhais- ja esiopetukseen kuin peruskouluunkin. Alueella toimiva Filbornan lukio sai vastaavaan haasteeseen nopeasti apua Expandialta, joten päätös ratkaista Nanny Palmqvistin tilatarve oli helppo. Koulu tilasi kaksi monitoimiluokkaa 1.- 4. -luokkalaisille, neljä esiopetuksen ja päiväkodin osastoa, sekä tilat henkilöstölle, johdolle ja kouluterveydenhuollolle. 57 S2000-moduulin rakennus rakennettiin koulun sisäpihalle.

Lue lisää

Hultsbergin koulu, Karlstad

, ,

Hultsbergin koulu on yksi Expansion suurimmista moduulikouluista. 3 242 m² koulu rakennettiin useassa osassa vuosina 2016–2017. Peruskoulu rakennettiin 86 S2000-moduulista ja esiopetustilat 26 S2000-moduulista. Esiopetustiloissa toimii myös valmistuskeittiö. Koulu rakennettiin evakuointi tarkoituksessa 26 kuukauden ajaksi, jotta olemassa oleva koulu ehdittäisiin kunnostaa. Syksyllä 2018 kouluremontti valmistui ja tilapäinen koulu purettiin, purkamisen jälkeen moduulit uudistetaan ja vuokrataan uudelleen.

Lue lisää

Herrängin koulu

, ,

Asiakkaalla oli kaksi ongelmaa – kaupunginosassa oli pulaa oppilaspaikoista ja vanha koulu kaipasi peruskorjausta. Tarvittiin kipeästi tilapäinen koulu. Expandian S2000-moduuleista löytyi ratkaisu – yhteensä 42 moduulia ja 1 210 m² kahdessa kerroksessa ja rakennuksessa. Moduuleihin rakennettiin päälle harjakatto ja ne maalattiin rakennuksen ympäristöön sopivilla sävyillä

Lue lisää